Direcţia management resurse umane a aprobat I.M.-3/63, Norme privind organizarea și desfășurarea admiterii la cursul de formare pe filiera indirectă a ofiţerilor și subofiţerilor în activitate, în anul de învăţământ 2017-2018. Dispoziția a intrat în vigoare la 21 februarie.

Pentru mai multe detalii, cei interesaţi pot accesa paginile de Internet și Intraman ale DMRU, precum și aplicaţia informatică LEXMIL

În acest an, cursuri de formare pe filiera indirectă se organizează şi desfăşoară astfel: Şcoala de aplicaţie pentru logistică General Constantin Zaharia, Chitila – formare ofiţeri în specialitatea militară psihologie și sociologie; Secţia de instruire şi perfecţionare medico-militară, Focşani – formare subofiţeri în specialitatea militară sanitar; Centrul de instruire pentru muzici militare, Bucureşti – formare ofițeri şi subofiţeri în specialitatea muzici militare.

Ofițeri

Şcoala de aplicaţie pentru logistică General Constantin Zaharia

Formarea pe filiera indirect a ofiţerilor în activitate, specialitățile militare psihologie şi sociologie:

probe de concurs: proba1: Limba engleză – probă eliminatorie, test grilă cu durata de 90 de minute, nota minimă de admitere: 6,00; proba 2: verificarea cunoştinţelor privind legislaţia în domeniul apărării naţionale şi pregătirea de specialitate – 180 de minute, test grilă cu 90 de itemi, din care: 60 itemi pregătire de specialitate şi 30 legislație privind apărarea naţională; nota minimă de admitere: 5,00.

Se acordă 10 puncte din oficiu şi câte un punct pentru fiecare răspuns corect. Media generală minimă de admitere: 5,00.

Concursul de admitere se va desfăşura în perioada 7-9 august a.c.

Centrul de instruire pentru muzici militare, Bucureşti

Formarea pe filiera indirectă a ofiţerilor în activitate, specialitatea muzici militare:

probe de concurs: proba 1: test grilă de verificare a cunoştințelor muzicale, 90 de minute; solfegiu şi auz muzical; dictat muzical melodie; nota minimă de admitere: 5,00; proba 2: recital instrumental; dirijat orchestre de suflători; nota minimă de admitere: 5,00; media generală de admitere: 5,00.

Concursul de admitere se va desfăşura în perioada 3-5 septembrie a.c.

Subofiţeri

Secţia de instruire şi perfecţionare medico-militară, Focşani

Pentru formarea pe filiera indirectă a subofiţerilor în activitate în specialitatea militară sanitar se susţine o probă de verificare a cunoştinţelor privind legislaţia în domeniul apărării naţionale şi pregătirea de specialitate medicală. Aceasta constă într-un test grilă cu durata de trei ore şi cu 90 de itemi, din care 80 la pregătirea de specialitate şi legislaţia medicală şi 10 la legislaţia din domeniul apărării naţionale.

Se acordă 10 puncte din oficiu şi câte un punct pentru fiecare răspuns corect. Media minimă de admitere: 5,00. Concursul de admitere se va desfăşura în zilele de 28 şi 29 august a.c.

Centrul de instruire pentru muzici militare, Bucureşti

Formarea pe filiera indirectă a subofiţerilor în activitate, specialitatea muzici militare:

probe de concurs: proba 1: teoria muzicii–test grilă de verificare a cunoştințelor muzicale, durata 90 de minute; solfegiu şi auz muzical; nota minimă de admitere: 5,00; pondere în media de admitere: 25%; proba 2: recital instrumental; nota minimă de admitere:5,00; pondere în media de admitere:25%.

Media minimă de admitere: 5,00. Concursul de admitere se va desfăşura în perioada 20-22 august a.c.

Despre autor

Irina Nedelcu

Irina-Mihaela Nedelcu este absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Domeniile de responsabilitate: legislaţie militară, logistică şi probleme sociale.

7 comentarii

 • Pe durata cursului de ofițer filiera indirectă ce statut ai?salarizare este plătit ca ofițer sau ofițer cursant sau elev cu indemnizația fixa gen de 200-300 lei.
  Probele exacte ca ofițer psiholog?
  Sunt cadru sof. În M.A.I. pot participa
  Despre tematică
  Va mulțumesc

 • Buna ziua.De ce se incalaca dreptul la egalitatea de sanse cu privire la virsta de accedere la filiera indirecta?civilii au dreptul pina la 40 ani ,iar subofiterii si maistri pina la 35 ani.???????DISCRIMINAREEEE!

 • Nu este corect sa puneti limita de varsta mai mica …la admitere pentru ofiteri…la cei care deja fac parte din cadrul militar…fata de cei care vin dinafara….e discriminare….

 • Nu este corect sa puneti limita de varsta mai mica …la admitere pentru ofiteri…la cei care deja fac parte din cadrul militar…fata de cei care vin dinafara….e discriminare….

 • Nu doar limita de vârstă mai mica este singura problema! Nu uitați că trebuie sa obținem și avizul comisiei Nr 17!!!! Comisie care anul acesta s-a intrunit înaintea terminării periapdei d înscriere 🙁

Lasă un comentariu