În cadrul unei ceremonii la care au participat contingentul românesc, comandantul Train Advise and Assist Command – West (TAAC-W), general de brigadă Salvatore Annigliato, și șeful de stat major al TAAC-W, s-a oferit medalia Partener pentru apărare, clasa a II-a – în semn de apreciere pentru contribuţia la executarea misiunilor echipei româneşti din cadrul TAAC-W – militarilor italieni care s-au remarcat pe timpul executării acestor misiuni.

Comandantul contingentului, maior Ioan-Claudiu Gherman, a oferit plachete și monede reprezentative conducerii TAAC-W, iar comandantul TAAC-W, general de brigadă Salvatore Annigliato, a mulțumit militarilor români, oferindu-le certificate de apreciere și medalii.

Căpitanul Bogdan Grama și plutonierul-adjutant principal Dumitru Neculau au fost apreciați pentru modul de îndeplinire a sarcinilor încredințate în cadrul Police Advisor Team, oferindu-li-se plachete onorifice de locotenent-colonelul Corrado Faggioni.

Foto: Dan Vereș

De asemenea, caporalul clasa a II-a Șerbănel Jărlăianu, din Plutonul 1 Knights al Batalionului 300 Protecția Forței Sfântul Andrei, a fost felicitat de comandantul TAAC – South, general de brigadă Miles Brown.

Veteran al teatrelor de operații, Jărlăianu se află la a treia misiune în Afganistan și știe care sunt provocările unui teatru de operații:

În timpul misiunilor specifice de Guardian Angel, avem sarcina de a asigura protecția și siguranța apropiată a consilierilor pe care îi însoțim. Responsabilitatea este mare, întrucât de noi poate depinde viața consilierilor într-o situație de risc. Trebuie să fim atenți la orice mișcare care ar putea constitui un pericol și să fim în măsură să acționăm prompt și corect. Îmi place ceea ce fac, colaborez foarte bine cu colegii și suntem o echipă unită.

  • Locotenent Mirela Capîlnean, Robert Pirtea

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu