În perioada 9-11 noiembrie, la Cluj-Napoca, s-a desfășurat etapa finală a Campionatului militar de taekwondo pentru unitățile de instrucție și instituțiile militare de învățământ.

Foto: Cristina Toma

Taekwondo, disciplină sportivă olimpică, își are propriul campionat în sistemul militar începând din 2004. Astfel, anul acesta, a bifat a XV-a ediție.

Foto: Cristina Toma

La start s-au adunat 10 loturi sportive – șapte din instituțiile militare de învățământ (academiile Forțelor Terestre și Aeriene, școlile de maiștri militari și subofițeri ale Forțelor Terestre, Aeriene și Navale, Institutul Medico-Militar și Academia Tehnică Militară) și trei din unitățile de instrucție (care au reprezentat statele majore ale categoriilor de forțe).

Foto: Cristina Toma

Pe tatami, luptele au fost împărțite în șase categorii de greutate la masculin și patru la feminin, iar arbitrajul a fost asigurat de Federația Română de Taekwondo WTF.

Foto: Cristina Toma

Și, pentru că acest campionat a reprezentat baza de selecție a lotului reprezentativ al MApN pentru Jocurile Militare Mondiale din China, competiția a fost cu atât mai acerbă.

Foto: Cristina Toma

La instituțiile militare de învăță­mânt s-a observat o creștere a nivelului de pregătire, în special la masculin, iar în cazul unităților de instrucție sportivii cu experiență și-au confirmat valoarea, a concluzionat șeful Biroului educație fizică din MApN și șeful comisiei tehnice la acest campionat, colonel Cristian Pelea.

Foto: Cristina Toma

La final, s-au întocmit clasamente individuale, pe echipe și cel general. La festivitatea de premiere, a participat locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie Gemina, general de brigadă Nicolae Tonu.

 

Clasament general

Instituții militare de învățământ

Locul I – AFA

Locul al II-lea – SMFT

Locul al III-lea – ATM

Locul al IV-lea – SMMMSFA

Locul al V-lea – SMMMSFT

Locul al VI-lea – IMM

Locul al VII-lea – SMMMFN

 

Unități de instrucție

Locul I – SMFA

Locul al II-lea – SMFT

Locul al III-lea – SMFN

Despre autor

Alina Crișan

Plutonierul Alina Crişan a absolvit Şcoala Militară de Muzică, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Facultatea de Comunicare şi Jurnalism. Este preocupată de domeniul învăţământului militar şi realizatoare de emisiuni la postul de radio „Vocea Armatei”.

Lasă un comentariu