În perioada 14-21 martie, la Constanța, s-a desfăşurat finala la volei, pe Ministerul Apărării Naționale, etapa I a Competițiilor aplicativ-militare și sportive pentru instituțiile militare de învățământ.

Foto: Ionuț Felea

Concursul a fost găzduit de Academia Navală Mircea cel Bătrân, iar în cursă s-au înscris opt loturi sportive din instituțiile militare de învățământ ale armatei.

Ele au reprezentat academiile Forţelor Terestre, Aeriene și Navale, Institutul Medico – Militar, Academia Tehnică Militară, școlile militare de maiștri militari și subofițeri ale Forțelor Aeriene, Terestre și Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale.

Foto: Cosmin Costea

Fiecare lot a avut în componență două echipe, masculin și feminin, a câte 12 persoane. În total, 192 de sportivi militari au intrat în lupta pentru un loc pe podium.

Primele patru zile au aparținut grupelor. Cu patru grupe, două la băieți și două la fete, și 10 meciuri într-o grupă, arbitrii au făcut un adevărat tur de forță, supraveghind atent câte șase meciuri pe zi.

Foto: Cosmin Costea

Competiția a trecut la un alt nivel marți, 19 martie, când au început semifinalele. Finalele mici şi mari, masculin şi feminin, s-au desfășurat a doua zi, miercuri, 20 martie.

După meciuri viu disputate, în primele patru echipe au intrat loturile de la academii, la ambele categorii. S-a simțit, astfel, o diferență de valoare între academii și școlile militare, primele având un nivel calitativ superior al jocului, a concluzionat colonelul Cristian Pelea, șeful comisiei tehnice la această competiție.

Foto: Cosmin Costea

La masculin, clasamentul nu s-a schimbat față de anii trecuți. Lupta pentru cel mai înalt loc de pe podium s-a dat între sportivii din ATM și cei din AFT, primii având câștig de cauză.

Foto: Ionuț Felea

Surpriza a venit, însă, la volei feminin, unde studentele ATM au pierdut aurul și au coborât până pe poziția a III-a. Finala s-a jucat între sportivele din IMM și cele din AFT, iar la final, după doi ani de încercări, aurul a revenit studentelor de la medicină militară.

Foto: Ionuț Felea

Festivitatea de premiere a avut loc joi, cu participarea contraamiralului de flotilă Daniel Căpăţînă, comandant al garnizoanei Constanța, și a comandorului Octavian Tărăbuţă, rector al Academiei Navale.

Foto: Ionuț Felea

Etapa a II-a a competiţiei (probele aplicativ-militare: patrulă, duel de foc, atletism și natație) se va desfășura în perioada 15-20 aprilie.

Foto: Ionuț Felea

Clasament:

Volei feminin:

Locul I – IMM

Locul al II-lea – AFT

Locul al III-lea – ATM

Volei masculin:

Locul I – ATM

Locul al II-lea – AFT

Locul al III-lea – AFA

  • Foto: Ionuț Felea, Cosmin Costea

Despre autor

Alina Crișan

Plutonierul Alina Crişan a absolvit Şcoala Militară de Muzică, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Facultatea de Comunicare şi Jurnalism. Este preocupată de domeniul învăţământului militar şi realizatoare de emisiuni la postul de radio „Vocea Armatei”.

Lasă un comentariu