Vineri, 1 noiembrie, Batalionul 45 Comunicații și Informatică Căpitan Grigore Giosanu a sărbătorit 110 ani de la înființare, în prezența unui mare număr de invitați, reprezentând personal civil și militar care a activat în decursul timpului în această unitate etalon a Armatei României.

Ceremonia militară și religioasă, la care au participat personalități militare și civile din Statul Major al Forțelor Terestre și Comandamentul Diviziei Multinaționale de Sud-Est, a avut loc la sediul instituției din București, șoseaua Antiaeriană.

Dintre punctele principale prevăzute în programul activității menționăm prezentarea mesajului șefului Statului Major al Forțelor Terestre cu prilejul acestui moment aniversar, decorarea Drapelului de luptă cu Emblema de onoare a Statului Major al Apărării, înmânarea unor diplome și plachete aniversare, vizitarea unei expoziții de tehnică modernă de comunicații și a sălii tradițiilor de luptă ale unității.

În alocuțiunea prezentată de comandantul batalionului, locotenent-colonel dr. Adrian Coman, s-a reiterat angajamentul personalului de a îndeplini cu rezultate remarcabile misiunile ce revin acestei structuri și de a cinsti, astfel, tradițiile moștenite de la cea mai veche entitate de transmisiuni din Armata României, condusă, pe atunci, de căpitanul Grigore Giosanu, primul ofițer telegrafist din armată, ales să fie, peste timp, numele  onorific al unității.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu