În perioada 4-14 octombrie, România găzduiește, în premieră, o ediție a Campionatului European pe echipe, la șah pentru nevăzători. În total, sunt prezente 12 echipe naționale, România, în calitate de țară-gazdă, având dreptul de a prezenta la masa de joc două formații.

Competiția este derulată sub auspiciile Federației Internaționale de Șah (FIDE), în colaborare cu Federația Română de Șah și cu Asociația Nevăzătorilor din România. Concursul va avea loc la Hotel Oltul, din Călimănești (jud. Vâlcea).

Secretarul general al Asociației Nevăzătorilor din România, Mihai Dima, a declarat la radio Vocea Armatei: Este o mare onoare pentru noi să organizăm o astfel de competiție de amploare. Șahul este singurul sport în care persoanele cu deficiențe de vedere pot concura, în condiții echivalente, cu sportivi fără dizabilități.

Ne bucurăm și pentru că Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naționale ne ajută cu popularizarea evenimentelor, știut fiind faptul că pentru o persoană nevăzătoare radioul este forma cea mai eficientă de informare.

Despre autor

Cristian Frisk

Lasă un comentariu