În perioada 11-13 ianuarie, a avut loc etapa finală pe Ministerul Apărării Naționale a Concursurilor aplicativ-militare de iarnă pentru instituțiile militare de învățământ.

Foto: Alina Crișan

Competiţia a fost găzduită de Centrul de sporturi montane de la Predeal şi a adus la start loturile sportive ale academiilor și școlilor militare de maiștri militari și subofițeri din Statul Major al Forțelor Terestre și Statul Major al Forțelor Aeriene. Peste 50 de elevi şi studenţi militari, la categoriile masculin şi feminin, s-au întrecut, pe schiuri, pentru titlul de cea mai bună patrulă.

Foto: Alina Crișan

Patrula masculină a fost formată din şapte componenți, cea feminină, din cinci militari, iar proba a constat în deplasarea pe schiuri, pe un traseu cu lungimea de nouă kilometri (masculin), respectiv cinci kilometri (feminin), a explicat preşedintele comisiei tehnice a competiţiei, colonel Cristian Pelea.

Pe parcursul traseului, componenții patrulei, echipați inclusiv cu sac de spate cu greutatea de 10 kg (masculin) şi 5 kg (feminin), au executat următoarele activități specifice procesului de instrucţie: tragere, aruncarea grenadelor de mână de exerciţiu şi trecerea printr-un teren contaminat, cu lungimea de 400 de metri.

Foto: Alina Crișan

Arbitrajul a fost asigurat de militarii aflați la cursul de formare a ofițerilor de educație fizică militară – filiera indirectă, de la Centrul de Pregătire a Cadrelor Militare în Domeniul Educației Fizice și Sportului în Armată, de la UNAp.

Elevii și studenții militari posedă o bună capacitate de efort fizic și un nivel ridicat de pregătire fizică,  ceea ce le-a permis să îndeplinească cu succes sarcinile specifice probei de patrulă, a precizat la final colonelul Cristian Pelea.

Foto: Alina Crișan

La festivitatea de premiere a participat generalul de flotilă aeriană conf.univ.dr. Gabriel Răducanu, comandant al Academiei Forţelor Aeriene Henri Coandă, care a subliniat importanța practicării sportului de elevii și studenții militari, felicitându-i pentru efortul depus și rezultatele obținute la această ediție a concursurilor aplicativ-militare de iarnă.

Foto: Alina Crișan

Clasament patrulă masculin:

Locul 1: Academia Forțelor Terestre, Sibiu.

Locul 2: Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene,  Boboc.

Locul 3: Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre, Pitești.

Foto: Alina Crișan

Clasament patrulă feminin:

Locul 1: Academia Forțelor Terestre, Sibiu.

Locul 2: Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene,  Boboc.

Locul 3: Academia Forțelor Aeriene, Brașov.

Foto: Alina Crișan

Clasament general:

Locul 1:  Academia Forțelor Terestre, Sibiu.

Locul 2:  Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre, Boboc.

Locul 3:  Academia Forțelor Aeriene, Brașov.

Foto: Alina Crișan

Despre autor

Alina Crișan

Plutonierul Alina Crişan a absolvit Şcoala Militară de Muzică, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Facultatea de Comunicare şi Jurnalism. Este preocupată de domeniul învăţământului militar şi realizatoare de emisiuni la postul de radio „Vocea Armatei”.

2 comentarii

  • „Patrula masculină a fost formată din şapte componenți, cea feminină, din cinci militari,”!
    Ma intrebam daca din patrula masculină au făcut parte si cateva componente de Dacia, ceva piulițe.. Glumeam, mai multa atentie domnisoară Crisan!

Lasă un comentariu