În această săptămână s-a desfășurat, la Buzău, ediția de vară a competiției militar-aplicative Roza cercetașilor, faza pe Divizia 2 Infanterie Getica. Aproape 120 de militari au înfruntat, pe parcursul probelor de patrulă și ștafetă, un teren mediu spre greu frământat și o vreme relativ bună, dar totuși capricioasă.

Competiția, reprezentativă deja pentru structurile cu specific de cercetare din armată, valorifică și dezvoltă spiritul de echipă, camaraderia și deprinderile de militar, oferind constant, pe lângă activitățile de instruire ale fiecărei structuri, prilejul evaluării și autoevaluării nivelului de pregătire al militarilor și echipelor din unitățile și marile unități militare ale diviziei.

După o săptămână de foc și apă, și la propriu, și la figurat, militarii loturilor participante au primit rezultatele efortului lor, în cadrul ceremoniei de premiere și închidere a acestei ediții a competiției. Locțiitorul comandantului Diviziei 2 Infanterie, generalul de brigadă Claudiu-Mihail Sava, a înmânat premiile și diplomele câștigătorilor.

În clasamentul general, locul I a fost ocupat de lotul Brigăzii 2 Vânători de Munte, locul al II-lea de cel al Brigăzii 282 Blindate, iar pe locul al III-lea s-a aflat lotul Regimentului 528 ISR.

Au mai fost acordate diplome de excelență pentru participare constantă (căpitanului Bogdan Odobescu, Batalionul 202 Apărare CBRN și Intervenție la Dezastre), pentru fairplay (locotenentului Ionuț Banu, Batalionul 49 Apărare CBRN), pentru cel mai bun timp la ștafetă (maistrului militar Liviu-Marius Cioc, Regimentul 53 Apărare Antiaeriană, și sergentului Dragoș Andrei, Brigada 2 Vânători de Munte), pentru cel mai bun punctaj la aruncarea grenadelor (sergentului Cătălin Iordăcheanu, Regimentul 53 Apărare Antiaeriană, și caporalului Octavian-Marius Tudor, Batalionul 49 Apărare CBRN), precum și pentru cel mai bun punctaj la tragerea cu armamentul de infanterie (sergentului Alin Petric, Brigada 2 Vânători de Munte).

Apreciem atât felul în care s-au prezentat echipele în concurs, nivelul de pregătire, efortul și spiritul de fair-play al acestora, cât și modul de organizare a acestei ediții, rodul unei echipe coordonate de locotenent-colonelul Liviu-Costin Bălăceanu și a colegilor săi din cadrul modulului G-2 Informații al comandamentului diviziei, precum și al militarilor din cadrul batalioanelor 200 Sprijin, 3 Geniu și 47 Comunicații și Informatică, care au asigurat buna desfășurare a activităților.

• Maior Silviu Bădiliță

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu