Sâmbătă, 24 august, în etapa a șasea a întrecerii de sărituri de la mare înălțime Red Bull Cliff Diving World Series de la Mostar (Bosnia și Herțegovina), Constantin Popovici s-a clasat pe locul întâi după o evoluție de-a dreptul entuziasmantă.

La ultima evoluție din concurs, săritorul român i-a obligat pe toți componenții juriului să îi acorde nota maximă, 10! Astfel, cu un total de 448.90 puncte, Constantin Popovici i-a devansat pe Gary Hunt (Marea Britanie) – 426.90 puncte și pe Jonathan Paredes (Mexic) – 416.45 puncte.

Tot la Mostar a concurat și un alt român, Cătălin Preda. Beneficiar al unui wildcard, Cătălin Preda s-a clasat la final pe locul al cincilea, cu un total de 402.45 puncte.

În clasamentul general, Constantin Popovici ocupă locul 5, cu 360 de puncte, iar Cătălin Preda este pe locul 7, cu 300 de puncte. Lider este Gary Hunt (Marea Britanie), cu 960 puncte.

Următoarea etapă, ultima din 2019, în calendarul Red Bull Cliff Diving World Series va avea loc la Bilbao, în Spania, în perioada 14-15 septembrie.

Constantin Popovici și Cătălin Preda sunt legitimați la Clubul Steaua București și sunt pregătiți de antrenorul Florin Avasiloae.

Concursul de la Mostar s-a desfășurat pe celebrul Stari Most, construit de otomani în secolul XVI. Podul care leagă cele două părți ale orașului a fost deteriorat de tirurile de artilerie în timpul războaielor care au devastat Bosnia și Herțegovina, în perioada 1991-1993.

Autoritățile au reconstruit podul respectând forma inițială, iar acum Stari Most este inclus pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO. Salturile au fost efectuate în apele râului Neretva.

Despre autor

Cristian Frisk

Lasă un comentariu