La 1 februarie 1861, prin Înaltul Ordin de zi nr. 29 al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, s-au pus bazele intendenței militare. A fost astfel creat cadrul legal pentru aprovizionarea militarilor cu hrană și uniforme, deși prima structură de intendenţă, Magazinul ministerului, fusese înființată cu o jumătate de an înainte.

Depozitul central 138 materiale intendenţă General Ioniţă Botoş a suferit, de-a lungul timpului, ca orice unitate militară din armata română, mai multe transformări şi reorganizări. A rămas însă cu aceleași misiuni de bază.

Referitor la acestea, colonelul Petrișor Jalbă, comandantul depozitului, ne-a precizat: Gestionarea bunurilor de resortul logisticii reprezintă una din principalele noastre misiuni. Activitatea pe care o desfăşurăm se axează pe menținerea materialelor depozitate la standardele și caracteristicile fizico-chimice prevăzute în specificațiile tehnice. Prin asigurarea capabilităților necesare, urmărim să punem în valoare produsele respective și să le menținem la un nivel ridicat de calitate.

Fiind unitate unicat în compunerea Comandamentului logistic întrunit (CLÎ), depozitul central nu se ocupă doar cu recepţionarea, conservarea şi întreţinerea produselor de resortul intendenţei, ci și cu organizarea procedurilor pentru achiziţia uniformelor militare destinate echipării promoţiilor de ofiţeri şi subofiţeri, precum şi cadrelor în activitate din Armata României.

Clădirea masivă, în care sunt amenajate magaziile, a fost atât de bine construită, în urmă cu peste 150 de ani, încât a rezistat la toate cutremurele care au zguduit pământul capitalei. Aceasta este, de fapt, doar una din locații, cea în care se află comandamentul unității și sunt depozitate materialele de resortul echipamentului.

Cealaltă, cu materiale de resortul hrănirii, este amplasată în altă zonă a orașului.

Când intri în unele magazii simţi un miros pătrunzător de naftalină. Nici nu mai este nevoie să întrebi ce se află în cutiile aliniate pe rafturi, îţi dai seama că acolo sunt articole de îmbrăcăminte pe care naftalina le apără de moliile care, în astfel de magazii, reprezintă cel mai de temut inamic.

Personalul depozitului este, în proporții sensibil egale, format din civili și militari. Din categoria militarilor fac parte și cele două plutoane, logistic și pază, de soldați și gradați profesioniști. Şefii de depozite sunt civili și au în gestiune mai multe magazii. Ei se ocupă nu numai de evidenţa mărfurilor depozitate, ci şi de curăţenie, transportul articolelor şi aşezarea lor pe rafturi.

Foto: Eugen Mihai.

Referitor la personalul necesar, colonelul Jalbă ne-a declarat: Întotdeauna este nevoie de mai mulți oameni. Nu cred că există unitate militară unde comandantul să spună că are personal suficient, că are tot ce-i trebuie. Important este că reuşim să ne îndeplinim sarcinile. Aici, activitatea este continuă, nu există pauze decât în concedii. Tot timpul avem de lucru. Asta pentru că gestionarii au ca sarcină de serviciu și verificarea spațiilor de stocare și produselor, pentru a constata dacă depozitarea lor nu are consecințe negative asupra calității.

Pentru un cadru militar, mutarea dintr-o unitate în alta, pe funcții cu atribuții diferite, nu reprezintă un fapt rar.

Colonelul Jalbă ne-a asigurat că nu i-a fost greu să pătrundă în interiorul problemelor specifice unității: Eu le-am preluat de la predecesorii mei, le-am îmbunătățit, unde a fost cazul, iar împreună cu personalul le-am aplicat, le-am pus în valoare, astfel încât, de fiecare dată, să putem spune că am făcut lucruri bune din prima.

Consider că, în momentul în care manageriezi o structură, şansele de reuşită sunt mari dacă îți iei în serios rolul și munca, nu pasezi sarcinile, ci cauţi cele mai eficiente metode să le îndeplineşti. Orice demers este dificil, mai ales atunci când pui în mișcare resurse materiale, financiare și umane.

Reuşeşti când ești dedicat și dorești să realizezi lucruri bune, astfel încât, în cadrul organizației, să se producă acel sentiment de bine care îi impulsionează pe oameni să se implice în rezolvarea problemelor ca, la final, să aibă satisfacția muncii și a realizării lucrului sau proiectului inițiat.

Media de vârstă a personalului depozitului este mai ridicată. În 2016 au trecut în rezervă sau la pensie mai mulţi. Şi anul acesta se va întâmpla la fel.

Am reîntâlnit-o, la una din magaziile pe care le-am văzut, pe doamna Jana Stamate, fostă componentă a lotului olimpic de canotaj în anii  ’80, care are o vechime de peste 30 de ani în această unitate.

Am cunoscut și un cadru militar nou-venit, care s-a integrat foarte repede și bine în colectiv. Este vorba de căpitanul Ioana Babeș, absolventă de liceu militar și promoție 2008 a AFT, specialitatea intendență. Plecarea oamenilor cu experienţă nu trebuie considerată doar un dezavantaj. Venirea, în locul lor, a altora mai tineri și cu forțe proaspete și mai multă vitalitate reprezintă un avantaj, mai ales când, pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu este nevoie și de putere fizică, nu numai de voință.

Colonelul Jalbă este încrezător că proiectele care au fost inițiate anterior vor fi duse la bun sfârșit cu oamenii care vor fi angajați în cursul acestui an pe posturile rămase vacante.

Despre autor

Irina Nedelcu

Irina-Mihaela Nedelcu este absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti. Domeniile de responsabilitate: legislaţie militară, logistică şi probleme sociale.

Lasă un comentariu