Data de 19 mai semnifică pentru armata SUA Ziua Forțelor Armate, similară cu ziua de 25 octombrie pentru Armata României.

Cu acest prilej, sâmbăta trecută, în Baza militară aeriană Kandahar, a fost organizat crosul 5k Armed Forces Day, la care au răspuns prezent și militari români dislocați aici și invitați să participe, atât din Batalionul de Protecția Forței Vulturii Carpaților, cât și din cadrul Elementului Național de Sprijin. Toți participanții au finalizat cursa, dar locotenentul Roxana Rus s-a remarcat în mod deosebit, ea reușind să ocupe locul I la feminin.

Crosul aniversar a fost organizat prin grija USO Kandahar (United States Organization/USO), organizație militară dedicată sprijinului membrilor activi, a rezerviștilor din toate categoriile de forțe ale Armatei SUA, precum și a familiilor lor, în semn de respect pentru sacrificiile pe care aceștia le fac prin executarea serviciului militar.

Obiectivul principal al acestei organizații este de a-i susține și a-i menține puternici pe militarii americani, ținându-i în permanentă legătură cu familiile lor, indiferent unde aceștia sunt dislocați, în scopul executării misiunii încredințate.

În acest moment, în întreaga lume sunt peste 200 de locuri USO care asigură confortul și oportunitatea militarilor de a putea lua legătura, oricând doresc, cu membrii familiilor lor (internet, scrisori, colete etc.). Acestea sunt considerate unități în care sunt desfășurate activități de ridicare a moralului, sociale-recreative (Morale, Welfare & Recreation/MWR).

Militarii SUA au considerat de bun augur prezența partenerilor lor de coaliție (români și bulgari) la sărbătorirea acestei zile de o semnificație aparte pentru ei. Salutăm pe această cale inițiativa militarilor noștri de a participa la activități organizate în parteneriat, scopul acestora fiind, de regulă, închegarea relațiilor de colaborare dintre aliați.

Locotenent Crinu Șincari

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu