Atunci când momentele grele se împart la doi sau chiar la patru persoane, misiunea din Afganistan pare mai ușoară. Viața de militar presupune asumarea multor riscuri, mai ales când ai de îndeplinit o misiune în Afganistan. Însă totul pare un pic mai ușor pentru Iulian și Cătălin Răducioiu, doi frați norocoși să plece în aceeași misiune împreună cu unchii lor, Lucian și Ionel Neagu.

Cei doi frați, Iulian și Cătălin Răducioiu, îndeplinesc aceeași funcție, pistolar la Compania a II-a Diamonds, ca și unchiul lor, Lucian. Ei se află la prima misiune. Ionel Neagu, cel mai mare din familie, îi ajută întotdeauna pe ceilalți cu un sfat sau o vorbă bună. El este transmisionist la aceeași companie și se află în Afganistan pentru a patra oară.

Eu și fratele meu ne-am angajat amândoi în același timp la Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Sfântul Andrei. Ne bucurăm că am reușit, haina militară este un vis împlinit și faptul că lucrăm împreună face ca toate greutățile sau reușitele să le putem împărți frățește.

În puținul timp liber dintre misiuni, ne vizităm destul de des, ne susținem unul pe altul și ce este cel mai important suntem uniți. Fiind departe de casă, avem o relație foarte strânsă toți patru, la fel se întâmpla și în țară, spune Cătălin, cel mai mic dintre frați.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu