În perioada 15-19 aprilie, plutoanele Companiei UN PCRS (United Nations Peacekeeping Capabilities Readiness System) din Batalionul 22 Infanterie Romanați au executat un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice (STX), în vederea evaluării nivelului de pregătire atins, în cadrul operațiilor de stabilitate și sprijin.

STX-ul companiei UN PCRS s-a extins pe o perioadă de cinci zile, în care, timp de 12 ore pe zi, fiecare pluton a parcurs o serie de etape de evaluare.

Principalul obiectiv a fost asigurarea climatului de securitate și a libertății de mișcare în zona de responsabilitate repartizată, prin executarea misiunilor de patrulare, cercetarea unor puncte de control trafic, reacția subunităților în urma producerii unei explozii cauzate de un dispozitiv improvizat, acordarea primului ajutor și evacuarea medicală imediată, reacția la contact cu inamicul și cercetarea unui obiectiv izolat.

La finalul exercițiului, comandantul companiei UN PCRS, locotenent Cristian Mitru, a raportat că obiectivele de instruire au fost îndeplinite.

Locotenent Ionuț Toliță

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu