În fiecare an, 1 iunie ne face să retrăim copilăria, fie că sărbătorim această zi alături de copiii noștri, fie că redevenim noi înșine copiii de altădată.

Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I a găzduit, cu acest prilej, a II-a ediție a manifestării dedicată Zilei copilului, cu tema Copiii, Tradiție, Istorie Militară.

Începând cu primele ore ale dimineții, curtea muzeului a fost luată cu asalt de entuziasmul copiilor, alături de grupuri și asociații de copii și tineret, care au participat la activități cu caracter educativ sau sportive, întreceri și jocuri cercetășești.

Foto: Eugen Mihai

Au fost organizate ateliere în care copii de toate vârstele au putut practica meșteșuguri datând din antichitate.

Cu ocazia acestei zile, copiii și însoțitorii lor au vizitat muzeul gratuit, înțelegând mai bine particularitățile luptelor purtate de înaintașii noștri pentru realizarea și apărarea independenței și unității naționale.

La Kiddo Play Academy, din Băneasa Shopping City, au fost sărbătoriți copiii militarilor răniți sau decedați în teatrele de operații și în acțiunile militare interne.

Foto: Eugen Mihai

Odată intrați în spațiul destinat jocurilor și activităților pentru toate vârstele, copiii prezenți la eveniment au explorat fiecare colțișor, au făcut escaladări, s-au jucat cu lasere și au țopăit ore bune în piscina cu bile.

Alături de ei, mare parte din lotul Invictus, în calitate de părinți de această dată, s-au bucurat de zâmbetele celor mici.

Evenimentul de anul acesta se intitulează Mândri de părinții noștri. Copiii s-au simțit întotdeauna bine și au fost fericiți să participe, iar părinții sunt încântați pentru că simt că nu au fost abandonați. Ei știu că fac parte din familia armatei române și noi mereu am fost deschiși la problemele prin care au trecut.

Evenimentul a fost organizat și cu sprijinul Asociației Camarazii, care a fost și azi alături de noi, a declarat colonelul Romică Stoica, locțiitorul șefului Direcției calitatea vieții personalului.

Foto: Eugen Mihai

Maria Bolovan este elevă în clasa a IX-a și poartă, cu mândrie, un tricou Invictus.

Îmi place foarte mult acest loc, am mai participat și în trecut la acest eveniment și mi se pare o idee bună, toți copiii se bucură să fie aici, să se joace.

Pentru părinții mei simt respect, pentru grija pe care ne-o poartă, și admirație, pentru tot efortul pe care îl fac pentru a ne crește.

Fratele ei, Radu, are șase ani și cu greu s-a desprins din zona toboganelor.

Tatăl meu este subofițer sanitar iar eu vreau să devin la fel ca el când voi fi mare, spune el, cu hotărâre în glas.

Foto: Eugen Mihai

Caporalul Dan Cornel Crăciun face parte din Batalionul 33 Vânători de Munte Posada și a fost rănit în misiune în Afganistan, în 2015.

Sofia Ioana este încă mică, are aproape patru ani, iar noi suntem pentru prima dată aici. Evenimentul este foarte frumos organizat, iar noi ne bucurăm de bucuria copiilor.

Premergător Zilei internaționale a copilului, cadrele militare din comandamentul Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere Decebal au oferit mici cadouri copiilor mai puțini norocoși, care se află internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Louis Țurcanu din Timișoara.

Micile surprize pe care le-au oferit micuților au reușit să le alunge tristețea de pe chip și să le readucă lumină și fericire în suflet.

Pentru elevii Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor  Terestre Basarab I, dorinţa de a aduce un zâmbet pe chip copiilor din Complexul de servicii pentru copilul aflat în dificultate, din oraşul Câmpulung, a fost obiectivul principal al începutului de iunie.

Planurile au fost făcute din timp astfel că, în 31 mai, elevii școlii, împreună cu cadre militare ale instituţiei, au poposit la sediul centrului, unde au dăruit cadouri dulci, dar şi materiale necesare desfăşurării unor activităţi sportive copiilor.

Acest gest umanitar a fost posibil în urma donării de sânge din luna mai, când instituţia din Pitești a găzduit Centrul de Transfuzie Sanguină, unde tichetele de masă oferite ele­­vilor au fost transpuse în cadourile oferite cu prilejul
zilei copilului.

Despre autor

Andreea Motoc

Lasă un comentariu