Militari români și americani au participat în baza aeriană din Mihail Kogălniceanu la un antrenament comun pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere, miercuri, 8 martie.

Ultimele detalii ale zborului sunt puse la punct. Foto: Eugen Mihai

Exercițiul a fost parte a angajamentului Statelor Unite ale Americii în asigurarea flancului estic al NATO, în cadrul operațiunii Atlantic Resolve.

Gata de acțiune! Foto: Eugen Mihai

Elicopterele, de tipul UH-60 Black Hawk, aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 Elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA. Aceasta este prima mare unitate de acest gen dislocată în Europa de Est ca parte a operațiunii Atlantic Resolve, având peste 2.200 de militari, 86 de elicoptere și mai mult de 700 de elemente de tehnică militară, ce au plecat din mai multe porturi americane către Germania, Letonia și România, pentru a demonstra angajamentul Statelor Unite ale Americii față de stabilitatea și securitatea Europei de Est.

Militarii români sunt atenți la explicațiile camarazilor americani. Foto: Eugen Mihai

Elicopterele au sosit joi, 2 martie, de la Salonic, Grecia, la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu. În cadrul exercițiului, militarii români au învăţat cum să urce și să coboare dintr-un elicopter pregătit pentru misiune, în timpul unei operațiuni de asalt. Au fost folosite trei aeronave.

Repetiția este mama învăţării. Foto: Eugen Mihai

Aparatele au decolat de la baza din Mihail Kogălniceanu și au zburat până în poligonul de la Babadag, din judeţul Tulcea. După îndeplinirea obiectivelor propuse, militarii s-au îmbarcat în elicoptere și au revenit în baza de la Mihail Kogălniceanu.

UH-60 Black Hawk intră în acțiune
Foto: Eugen Mihai

Despre autor

Lucian Irimia

Lasă un comentariu