În anul 2013, maiorul Aurel Macaveiu, dedicat studiului și practicării artelor marțiale, a înființat Clubul Sportiv Souryoukan, în care se studiază Karate, stilul Shotokan. Antrenorul are centura neagră 2 dan și este practicant de arte marțiale din anul 1991.

 

De-a lungul timpului a strâns multe medalii și diplome, primite atât de el, cât și de grupele pe care le instruiește în Brașov, în clubul pe care îl conduce, însă, pentru el, cel mai important este să formeze oameni.

Începând cu luna iunie 2017, Clubul Sportiv Souryoukan din Brașov a reușit să demareze un proiect pe care Aurel Macaveiu îl avea de ceva timp în atenție, și anume acela de a forma o grupă de copii cu nevoi speciale. Nimeni nu își dorește ca propriul copil să aibă probleme de sănătate, dar uneori destinul se joacă cu noi și ne trasează în viață alte linii directoare, față de ceea ce vrem.

Foto: Iulian Cadulencu

Ideea și dorința constituirii acestei grupe au pornit din experiența proprie, de la fiul lui care, din nefericire, are unele probleme medicale din naștere, iar pe Albert nimic nu l-a împiedicat la vârsta de numai șapte ani să îmbrățișeze pasiunea tatălui şi să se înscrie în minunata călătorie a artelor marțiale.

Acum, maiorul Aurel Macaveiu ne transmite că totul în Karate este foarte dificil, dar că,  prin muncă, sacrificii şi disciplină, vei căpăta respect faţă de ceilalţi, faţă de sine și multă încredere. Totodată, prin acest sport a descoperit, într-un timp relativ scurt, că în spatele unui copil cu nevoi speciale se află întotdeauna un copil frumos, care de cele mai multe ori ajunge să fie eroul din desene animate, pilotul de avion supersonic, învățătorul sau orice altceva și să dovedească lumii că poate face lucruri măreţe.

Toți copiii care trec pe la antrenamentele maiorului Aurel Macaveiu devin mai ordonați și dobândesc un echilibru care îi uimește pe părinți, iar obținerea unor rezultate clare le dezvoltă încrederea că vor putea reuși în orice domeniu prin muncă și pasiune.

Maiorul Aurel Macaveiu, aflat la a patra misiune în teatrul de operații Afganistan, a dorit să transmită, de la peste de 4.000 km, din Baza Militară Aeriană Kandahar, pentru toți elevii săi o zicală japoneză: Ishi no ue ni mo sannen. Tradus înseamnă Trei ani pe o stâncă și simbolizează nevoia de a persevera în orice moment.

Maistru-militar principal Iulian Cadulencu

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu