Financiar

Directive europene în favoarea angajaților

Programul de lucru flexibil, negociat cu angajatorul, va trebui să le permită lucrătorilor care au copii să-i îngrijească pe cei mici. Directiva prevede vârsta maximă de opt ani, însă fiecare stat poate stabili o limită de vârstă mai mare, atunci când transpune prevederile în legislația locală.

Angajatorii vor fi obligați, conform directivei europene, să ia în calcul cererile angajaților, orice refuz urmând a fi solid motivat. Angajatorii pot condiționa acceptarea unui program flexibil de vechimea angajatului, însă aceasta nu trebuie să fie mai mare de șase luni. Dacă ești angajat de minimum șase luni într-un loc, vei avea dreptul să soliciți un program flexibil de muncă.

Aceasta directivă vine în completarea unui alt act de acest fel, care reglementează concediul de paternitate la nivel european. Astfel, o directivă adoptată în 13 mai prevede ca tații să aibă parte de zece zile lucrătoare de concediu, în jurul datei nașterii copilului său. Legea românească stabilește, în prezent, doar cinci zile lucrătoare de concediu paternal la nașterea copilului.

Directiva sus-amintită reglementează și concediul de creștere a copilului la cel puțin patru luni, dintre care două luni netransferabile între părinți. În acest mod, ambii părinți vor avea dreptul la minimum două luni de concediu pentru a-și crește copilul. Momentan, legea românească prevede ca cel puțin o lună din perioada totală de 24 a concediului de creștere a copilului să fie alocată părintelui care nu a solicitat acest drept.

Directiva din 13 mai introduce, printre altele, și obligația angajatorului de a acorda lucrătorului cinci zile lucrătoare de concediu persoanelor care au în îngrijire rude cu probleme medicale grave. Directiva nu specifică ce înseamnă probleme medicale grave, lăsând definirea acestui termen la latitudinea fiecărui stat membru.

Directivele Parlamentului European intră în vigoare la 20 de zile după publicarea în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Statele membre au la dispoziție trei ani pentru a transpune reglementările în legislația națională.

Despre autor

Liviu Anghel

Lasă un comentariu