Organizația Mondială a Sănătății celebrează, în fiecare an, Ziua Donatorului de Sânge. Un omagiu adus donatorilor din întreaga lume, o recunoaștere internațională a gestului lor de mare responsabilitate socială.

Focusul global al campaniei de promovare din acest an este axat pe accesul universal la o transfuzie sanguină sigură, condiție sine qua non pentru sănătatea mondială.

Sloganul Sânge sigur pentru toți!  a fost ales pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la nevoia universală de sânge securizat, în furnizarea asistenței medicale și evidențierea  rolului esențial pe care donarea voluntară îl are pentru însănătoșirea globală.

Tema campaniei încurajează cu fermitate construirea unei baze solide a resurselor de sânge naționale durabile și invită cât mai mulți oameni din întreaga lume să aleagă noblețea statutului de donator și să opteze pentru fidelitatea acestui onorant titlu, pentru ca toți pacienții care au nevoie de o transfuzie, să beneficieze de ea.

Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN este unic în structura medicală din cadrul Forțelor Sistemului Național de Apărare.

Chintesența mesajului instituțional se regăsește în sloganul Sângele nu poartă uniformă.

Misiunea Centrului pe timp de pace este să schimbe mentalitatea cetățenilor față de actul medical al donării de sânge. Lupta  pentru cucerirea de noi teritorii de adresabilitate a început în 2007, când numărul donatorilor a scăzut dramatic. Indiferent de vremuri sau de vreme ne-am coagulat, astfel încât să nu curgem spre Marea Indiferență.

După 12 ani,  instituția se mândrește cu faptul că într-o singură lună a înrolat în armata donatorilor 1.000 de eroi urbani (la început, atingeam doar 4000/an ).

  • Luminița Ciocîlteu
  • Foto: Mihai Tănăsele – „Tabăra de donat sânge”- o campanie de donat sânge, organizată de Batalionul 911 Infanterie Capidava.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu