Atunci când le sunt cerute măriri salariale, șefii le transmit angajaților că este aproape imposibil să ia astfel de măsuri, dar, în schimb, spun că pot oferi o soluție alternativă: fiecare să-și facă un card Revolut pentru a scăpa de comisioanele băncilor tradiționale.

Pentru  a nu fi prinși în ofsaid de subordonații care i-ar putea întreba dacă și ei dețin așa ceva, managerii au cardurile Revolut deja pregătite în portofel.

Care-i treaba cu acest card, de ce este el atât de revoluționar și, mai ales, de ce aș avea încredere într-un asemenea instrument financiar?

Cardul Revolut te scapă de birocraţia bancară și de completarea unui val de formulare. Pentru a avea și a utiliza un card Revolut nu este nevoie decât de instalarea unei aplicații pe telefonul mobil. Se deschide un cont în lei, direct de pe smartphone.

Nu puteți transfera bani în Revolut decât dacă dețineți deja un cont de debit la o bancă. La portarea banilor dintr-un cont de credit, anumite bănci percep comisioane de transfer.

Revolut a obținut licența de banking pentru Europa, primind autorizație de funcționare în sectorul bancar de la Banca Centrală Europeană. În plus, Revolut deține o licență pentru bani electronici, acordată de Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie, aceasta fiind valabilă pe tot teritoriul UE.

Suspiciunile cu privire la siguranța acestui instrument financiar există în piață, ele fiind legate de naționalitatea fondatorului acestui start-up, Nikolay Storonsky, precum și de locul de muncă anterior al acestuia. Antreprenor britanic, cu rădăcini rusești, acesta a fost angajat timp de șapte ani la Lehman Brothers, banca al cărei faliment a dus la izbucnirea crizei globale din 2008.

Marea nemulțumire a multora dintre noi, când vine vorba de bănci, este provocată de nenumăratele comisioane care trebuie plătite, mai ales atunci când se află în afara României.

Pentru cei care călătoresc frecvent în străinătate, cardul Revolut poate fi alternativa ideală la produsele similare ale băncilor. Transferurile de bani în străinătate pot fi făcute în peste 150 de monede, la curs valutar interbancar, fiind aplicat un comision lunar de 0,5% doar pentru sume care depășesc 20.000 de lei.

Compania precizează că se poate adăuga un adaos fix în weekenduri și pentru anumite monede. Astfel, în weekend, Revolut percepe un comision de 0,5 % pentru valutele principale, 1% pentru restul, respectiv 1,5% pentru rubla rusească și bahtul thailandez.

Fiecare utilizator are posibilitatea să retragă 800 de lei de la orice bancomat, fără a i se percepe comision. Dacă această sumă este depășită, comisionul va fi de 2% pentru ceea ce trece peste limita menționată. La acest capitol, stau mai bine utilizatorii de carduri ING care, de pildă, nu plătesc comision pentru sumele retrase de la bancomatele oricărei bănci, indiferent de suma retrasă.

Un alt motiv pentru care, poate, ai fi tentat să îți faci un card Revolut este legat de faptul că, prin intermediul acestuia, ți se oferă posibilitatea achiziționării unei asigurări de sănătate pentru călătorii în străinătate, pornind de la… un leu pe zi! Cardul Revolut poate fi blocat instant din aplicație, când acesta este pierdut de utilizator.

În situația în care nu îl mai poți recupera, Revolut îți va trimite un card nou. Tot la capitolul securitate, menționăm că îți poți activa funcția siguranță, bazată pe localizare. Tranzacțiile efectuate atunci când cardul se află într-un loc diferit de cel al persoanei care face plata vor fi blocate, iar deținătorul cardului va fi anunțat imediat.

Revolut nu percepe taxele tradiționale de administrare de cont, singurul cost pe care utilizatorii îl suportă fiind cel al emiterii produsului (26.99 lei), care include atât prețul cardului, cât și livrarea acestuia. Costurile contului Standard sunt nule, însă pentru abonamentele Premium și Metal utilizatorii plătesc sume lunare pentru a putea beneficia de funcționalități suplimentare.

Despre autor

Liviu Anghel

Lasă un comentariu