Marți, 10 septembrie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional Platinum Eagle 19.2.

Alături de cei 300 de militari, au fost prezenți la ceremonie șeful de stat major al Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești, colonel Marian Niculae, și locțiitorul comandantului Regimentului 307 Infanterie Marină, locotenent-colonel Marius Gheorghescu.

După intonarea imnurilor de stat ale celor șase țări participante la exercițiu (Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii şi Ucraina), colonelul Marian Niculae a prezentat scopul și obiectivele exercițiului și a urat succes militarilor participanţi la exercițiu în activităţile de instruire.

În perioada 9-20 septembrie, 85 de militari din Armata României se instruiesc în comun cu peste 200 de militari din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Ucraina, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul modulului de pregătire Platinum Eagle 19.2, parte a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 19 (BSRF 19).

Armata României este reprezentată la acest exercițiu de militari din Forţele Terestre Române, din Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti, din Batalionul 341 Infanterie Constanţa și militari din Forţele Navale Române, încadraţi în Batalionul 307 Infanterie Marină.

Platinum Eagle 19.2 are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea de pregătire al militarilor din țările participante.

• Locotenent Mirela Căpîlnean

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu