Echipa de robotică #DIMCANRO, a Colegiului Naţional Militar Dimitrie Cantemir, a dovedit importanţa muncii în echipă şi a inovaţiei, într-un mediu competitiv, în cadrul competiţiei First Tech Challenge, unde au luat startul peste 2.000 de elevi din 132 de licee.

Liceenii militari au îmbinat abilităţile tehnice şi inginereşti, creativitatea, priceperea şi perspicacitatea, pasiunea lor pentru robotică, reuşind să acţioneze ca un întreg şi să parcurgă toate etapele până în finală.

După şase meciuri de calificare, au ajuns în semifinala diviziei. După alte trei meciuri grele, au acces în finală, reuşind un rezultat notabil: finalişti de divizie.

În acest an,  participanţii au avut misiunea de a crea roboţi pentru explorarea altor planete, pentru a respecta tema competiţiei internaţionale care a fost FTC ROVER RUCKUS.

Finala a fost grea. Toate echipele au fost bune, dar alianţa DIMCANRO&Autovortex a reuşit cel mai bun scor naţional. Vrem să mulţumim tuturor echipelor pentru atmosfera uimitoare, care ne-a dat energia de a concura şi de a atinge finala, a spus elev caporal Justina Tancău.

Îndrumarea liceenilor a fost asigurată de profesorul de informatică, Sorin Mischie. Din echipă au făcut parte elevii sergenți-majori Marius Radu, Andrei Grigore, Andrei Novac, Dulce Mario, elevii caporali Justina Tancău, Andrei Mihai, Andrei Rotaru și elevul fruntaş Andrei Dodoţ.

Aflat într-un mediu al performanței, elevul fruntaş Andrei Dodoţ reuşeşte rezultate deosebite atât la învăţătură, fiind primul în anul lui de studiu, dar şi la concursuri şi olimpiade. De altfel, liceanul a ajutat echipa de robotică să se califice la faza naţională a competiţiei First Tech Challenge, rolul lui fiind de proiectant.

După reuşitele tânărului licean la Concursul  Naţional de Fizică PHI, unde a obţinut locul II, şi la Olimpiada de geografie, unde s-a clasat pe locul VII, cantemiristul s-a distins şi la faza judeţeană a Olimpiadei de Matematică cu o menţiune.

  • Grațiela Mihăescu

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu