Luni, 11 noiembrie, marele fotbalist român Gheorghe Hagi va lansa o carte intitulată Campionii creează campioni. Evenimentul, găzduit de Hotelul Iaki din Mamaia, va avea loc între orele 17 și 19. În paginile acestei cărți, Hagi a promis că va dezvălui amănunte ale prodigioasei sale cariere, inclusiv episoadele Real Madrid și Barcelona.

De asemenea, în acest an, Academia înființată de Gheorghe Hagi la Constanța împlinește 10 ani de activitate, investițiile autorului în fotbal ocupând capitole aparte în volum. Hagi a înființat de la zero, cu bani proprii, Viitorul Constanța, echipa devenind campioană națională în 2017. De asemenea, în 2019, Viitorul a cucerit Cupa și Supercupa României.

Ca jucător, Hagi a debutat la Steaua, în finala Supercupei Europei, câștigată în 1987, cu 1-0 contra celor de la Dinamo Kiev. Unicul gol al meciului a fost marcat atunci de Hagi, din lovitură liberă. După aceea, cu Galatasaray Istanbul, la apogeul carierei, Hagi a cucerit, sub bagheta antrenorului Mircea Lucescu, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

La naționala României, Hagi a participat la turneele finale ale Campionatelor Mondiale din 1990, 1994 și 1998, precum și la turneele finale ale Campionatelor Europene din 1984, 1996 și 2000.

Un volum dedicat carierei sportive a lui Gheorghe Hagi, semnat de jurnalistul Grigore Cartianu, a apărut deja în anul 2000, fiind reeditat 14 ani mai târziu.

Despre autor

Cristian Frisk

Lasă un comentariu