Prima lună a noului an este perioada în care pot fi achiziţionate vacanţe la preţuri reduse, prin programele early booking. Cine are în plan să viziteze locuri din afara graniţelor ţării îşi poate cumpăra, de pe acum, bilete de avion la preţuri reduse.

O analiză realizată de agenţia de turism online Vola.ro arată că, în ianuarie, preţurile biletelor de avion scad cu până la 60% faţă de restul anului. Operatorii low-cost oferă cele mai mari reduceri pentru biletele de avion dus-întors cumpărate acum.

Printre destinaţiile cele mai ieftine rămân Londra, Roma şi Bruxelles, pentru care se plătesc 20 de euro de persoană. O călătorie cu avionul la Veneţia ajunge la 30 de euro de persoană, în timp ce aceia care vor să ajungă la Madrid, Dublin şi Barcelona trebuie să scoată din buzunar 45 de euro. O călătorie cu avionul, dus-întors, până la Copenhaga şi Lisabona depăşeşte puţin 80 de euro.

Cei care doresc să călătorească în afara Europei pot cumpăra bilete pentru Dubai, cu până la 40% mai ieftine decât în restul anului, o călătorie având destinaţia Bangkok fiind mai ieftină cu 30%. În februarie, preţul mediu al unui bilet către aceste oraşe creşte cu 20% pentru fiecare destinaţie.

Românii pot profita de preţurile mici din ianuarie pentru a-şi rezerva atât city break-urile din lunile de primăvară, cât mai ales biletele de avion pentru vacanţa de vară. Pentru românii care doresc să călătorească la Londra în acest an, preţurile sunt mai mici cu până la 57% în medie pentru rezervările în luna ianuarie spre deosebire de rezervările făcute în luna iunie, de exemplu, menţionează Vola.ro.

Despre autor

Liviu Anghel

Lasă un comentariu