Recent, la sediile instituțiilor militare care formează subofițeri și maiștri militari au fost organizate ceremonii militare pentru acordarea primelor grade noilor absolvenți ai promoției Nicolae Bălcescu – 200.

La sediul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre Basarab I, din Pitești, a avut loc festivitatea de absolvire a promoției Nicolae Bălcescu – 200.

Pitești.

Au fost avansați în primul grad un număr de 463 de absolvenți (166 de maiștri militari și 297 de subofițeri).

La ceremonie au participat locțiitorul pentru resurse al șefului Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), general de brigadă Liviu Marian Mazilu, subofițerul de comandă al Statului Major al Apărării, plutonier-adjutant principal Florea Sas, precum și subofițerul de comandă al SMFT, plutonier-adjutant principal Dan-Emilian Oancea.

Miercuri, 31 iulie, a avut loc, la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale Amiral Ion Murgescu, festivitatea de absolvire și înaintare în grad a promoției 2019, eveniment care a avut loc, pentru prima dată, în ultimul deceniu, la sediul școlii.

Constanța. Foto: navy.ro

Cei 55 de absolvenți (dintre care patru fete) au primit primul grad din carieră, respectiv cel de maistru militar clasa a V-a. 51 dintre aceștia vor încadra structuri ale Ministerului Apărării Naționale, respectiv unități ale Forțelor Navale, iar ceilalți patru, structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul Poliției de Frontieră.

La ceremonie au fost prezente cadre militare active sau în retragere, reprezentanți ai autorităților locale, precum și rude sau apropiați ai absolvenților.

Buzău.
Foto: Bogdan Pantilimon

Tot în aceeași zi, în Piața Daciei, din Buzău, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene Traian Vuia, cu sediul în Boboc, a organizat loc o festivitate similară, în care 144 de absolvenți (71 de subofițeri și 73 de maiștri militari) au primit gradele de sergent și maistru militar clasa a V-a.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu