Financiar

Încep înscrierile în Programul ,,Casa verde”

Începând cu 9 septembrie, persoanele interesate să își instaleze panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice se vor putea înscrie în Programul Casa verde, derulat de Ministerul Mediului.

Guvernul a alocat peste 93 de milioane de euro de la bugetul statului pentru ca aproximativ 33.000 de gospodării să beneficieze de ajutorul financiar. Fiecare gospodărie poate primi o finanțare de maximum 20.000 de lei. Suma acoperă 90% din valoarea totală a unui asemenea sistem, restul de zece procente urmând a fi plătite de solicitant.

Pot beneficia de acest program persoanele fizice, din mediul urban și rural, care locuiesc în ceea ce guvernul numește șapte regiuni mai puțin
dezvoltate ale țării
: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest și Centru. Contractele de finanțare se încheie între solicitant si Administrația Fondului pentru Mediu. Pe site-ul instituției (afm.ro), veți găsi lista instalatorilor validați în cadrul Programului, dar și informații referitoare la documentația necesară înscrierii.

Energia electrică produsă de sistemele fotovoltaice din gospodării va fi folosită de proprietarii acestora, iar surplusul va fi livrat în rețeaua națională.

Despre autor

Liviu Anghel

Lasă un comentariu