În perioada 1-12 aprilie, militarii din cadrul Batalionului 21 Vânători de Munte General Leonard Mociulschi au participat la tabăra de instrucţie a tragerii cu armamentul de infanterie, în poligonul Cheia.

Foto: Anamaria Bulmagă

În cadrul instrucţiei, au avut loc şedinţe de tragere cu armamentul din dotare, având ca scop formarea şi îmbunătăţirea deprinderilor militarilor privind instrucţia tragerii.

Foto: Anamaria Bulmagă

În această tabără planificată pe module, militarii şi-au fundamentat baza teoretică şi pe cea practică referitoare la instrucţia tragerii cu armamentul din dotare, necesare executării şedinţelor individuale şi celor specifice vânătorilor de munte. Testul final a constat în şedinţa de calificare la care am avut rezultatul scontat, a declarat locotenentul Paul Neculoiu, locţiitorul comandantului Companiei 1 Vânători de Munte.

Foto: Anamaria Bulmagă

Pe timpul taberei de instrucţie, joi, 4 aprilie, cercetaşii din Batalionul 21 Vânători de Munte au lansat pentru prima dată sistemul mini-UAS Raven.

Acesta este folosit, de regulă, pentru supravegherea şi recunoaşterea zonei de operaţii, precum şi pentru achiziţia ţintelor, fiind utilizat la nivel de batalion de structurile ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance).

Foto: Anamaria Bulmagă

Subunităţile au trecut de la simplu la complex, prin parcurgerea tuturor etapelor întâlnite în instrucţia tragerii, de la reguli de tragere, operaţiuni pentru tragere, întrunirea operaţiunilor pentru tragere, antrenamente în condiţiile şedinţelor, până la executarea şedinţelor de tragere.

Foto: Anamaria Bulmagă

De asemenea, comandamentul batalionului a participat la activitate, executând şedinţele de tragere alături de subordonați.

Consider că, în mare parte, s-au atins obiectivele stabilite pentru această tabără, având în vedere rezultatele obţinute la şedinţa de calificare, precum şi feedback-ul oferit de responsabilii din comandament care au condus activitatea pe parcursul celor două săptămâni de tabără.

A fost o activitate de bun augur pentru militari, având timp în cele două săptămâni să parcurgă toate etapele, de la perfecţionarea cunoaşterii armamentului până la executarea şedinţelor de tragere, şi, totodată, a fost o activitate ce a format instructori şi specialişti în domeniul instrucţiei tragerii, a spus comandantul batalionului, locotenent-colonel Cristian-Tiberiu Cristescu.

  • Locotenent Anamaria Bulmagă
  • Foto: Anamaria Bulmagă

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu