Miercuri, 21 noiembrie, a avut loc plecarea, de la sediul Diviziei 2 Infanterie Getica din Buzău, a participanților la Maratonul Unirii în prezența oficialităților municipiului.

Punctul de plecare pentru maraton a fost la 17 noiembrie din fața Prefecturii Galaţi, iar punctul de final va fi stabilit în localitatea Alba Iulia, cu ocazia desfăşurării ceremoniei militare de sărbătorire a 100 de ani de la Marea Unire.

Fruntașul Alexandru Vlasie, din Batalionul 300 Infanterie Sfântul Andrei, și plutonierul-major Cristian Onofrei, din Inspectoratul de Jandarmi Judeţean  Dunărea de Jos, Galaţi, aleargă timp de două săptămâni, pe un traseu care va însuma aproximativ 500 de km. În spirit de solidaritate, 30 de militari, polițiști și jandarmi din Buzău i-au însoțit în alergare pe cei doi până la ieșirea din municipiu.

Următorul punct obligatoriu de trecere a fost atins luni, 26 noiembrie, la sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa din Brașov.

Maratonul Unirii este un proiect iniţiat de Jandarmeria Galaţi, în parteneriat cu Batalionul 300 Infanterie Mecanizată Sfântul Andrei şi finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Refacerea traseului prin care Regimentul 11 Dorobanţi Siret a pătruns în Ardeal şi a înaintat pentru eliberarea pământului românesc aduce un omagiu tuturor ofiţerilor, subofiţerilor şi soldaţilor români care s-au jertfit pentru idealul secular, Unirea tuturor provinciilor româneşti.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu