Delegația României a cucerit deja patru medalii la competițiile organizate sub egida Jocurilor Mondiale Militare, la Wuhan, în China.

Proba de spadă feminin individual a adus cea dintâi medalie pentru România la competiția din China: argint cucerit de Ana Maria Popescu. Titrata spadasină a reușit un parcurs excelent și a reușit să cucerească medalia de argint după ce a cedat în finală de chinezoaica Sun Yiwen, scor 10-11, după minutul de aur.

Parcursul Anei-Maria a fost următorul Grupa preliminară 5-2 cu Anastasia Soldatova (Rusia), 5-3 cu Bezhura Dzhoan (Ucraina), 5-3 cu Caroline Persson (Suedia), 5-2 cu Diana Rodriguez (Columbia), 5-2 cu Alessandra Bozza
(Italia); tabloul de 64 – liber; tabloul de 32 – 15-6 cu Diana Rodriguez (Columbia);  tabloul de 16 – 15-6 cu Anastasia Soldatova (Rusia); tabloul de 8 – 15-8 cu Roberta Marzani (Italia); semifinale – 15-11 cu Magdalena Piekarska (Polonia); finală – 10-11 cu Sun Yiwen (China).

În aceeași probă au participat și Mălina Călugăreanu și Alexandra Predescu. Dacă Mălina a părăsit întrecerea pe tabloul de 32, după 8-15 cu Dorina Budai (Ungaria), Alexandra a fost eliminată pe tabloul de 16, după 11-12 cu Sun Yiwen (China). Ana-Maria Popescu a cucerit, la Rio de Janeiro în 2011, medalia de aur cu echipa de spadă a României, la Jocurile Mondiale Militare.

Judoka Andreea Chițu a reușit să cucerească medalia de argint la categoria 57 de kilograme. Sportiva de la Steaua București a fost învinsă în finală de judoka din Brazilia, Rafaela Silva. Andreea Chițu a trecut de următoarele adversare în drumul său spre medalia de argint: optimi – Johanna Mueller (Germania); sferturi – Rosmelyn Rodriguez (Venezuela); semifinale – Anna Borowska (Polonia).

Luptătorul stelist Andrei Dukov a cucerit medalia de argint la categoria 57 de kilograme, stilul libere. În finală, Andrei a cedat prin decizie tehnică în fața sportivului Pak Un Gwang, din Coreea de Nord. La finalul timpului regulamentar, scorul a fost egal 2-2.

Până în ultimul act, Andrei a parcurs următorul traseu: sferturi de finală – 10-0 cu Subiri Mwazembe (Tanzania), semifinale – 10-0 cu Max Nowry (SUA). Ionuț Zincă s-a clasat pe locul al treilea în concursul de orientare pe distanță lungă și a cucerit medalia de bronz. Ionuț Zincă a terminat cursa cu timpul de 1:24:06, depășit fiind de Dmitrii Tcvetkov (Rusia) – 1:22:02 și de Frederic Tranchand (Franța) – 1:23:14.

Luptătoarea stelistă Suzana Georgiana Șeicariu a cucerit medalia de argint, în limitele categoriei 53 de kilograme. În finală, Suzana a fost învinsă de Yon JO Hwa (Coreea de Nord), scor 7-0. Până în finală, sportiva a trecut de următoarele adversare: sferturi de finală – 7-4 cu Milana
Dadasheva (Rusia); semifinale – 8-6 cu Bolorerdene Batorshikh (Mongolia).

Bilanțul delegației României, până acum, la Jocurile Mondiale Militare, numără cinci medalii, dintre care patru de argint și una de bronz. Competiția va continua până la 27 octombrie, când va avea loc festivitatea de închidere. Palmaresul României, la precedenta ediție a Jocurilor Mondiale Militare, cea din Coreea de Sud, din 2015, a fost de șase medalii, trei de argint și trei de bronz.

Despre autor

Cristian Frisk

Lasă un comentariu