Miniștrii cabinetului britanic au luat în considerare ideea utilizării forțelor armate pentru a livra alimente și medicamente în cazul în care Marea Britanie ar eșua în negocierile cu UE privind Brexitul. Planurile includ utilizarea de elicoptere și camioane militare pentru distribuția de provizii către populația vulnerabilă. Aceste dezvăluiri vor alimenta din nou retorica celor care susțin că guvernul britanic se îndreaptă către o ieșire forțată din UE, fără semnarea vreunui acord.

Supermarketurile din Marea Britanie și-au avertizat, de asemenea, furnizorii să își facă rezerve de combustibil, alimente și medicamente. Conform Daily Mail, o sursă din Ministerul Apărării a admis faptul că a existat o asemenea discuție despre sprijinirea autorităților civile, dar deocamdată nu s-a primit niciun fel de solicitare oficială. Autoritățile guvernamentale de la Londra au minimalizat riscurile unor penurii de alimente, combustibili sau medicamente în cazul unei ieșiri bruște din UE, în martie anul viitor.

Într-un asemenea caz, există temeri că importurile de alimente și alte produse către Marea Britanie ar putea fi stopate. Întrebat dacă guvernul ia măsuri pentru crearea de rezerve de alimente și medicamente, secretarul britanic pentru Brexit, Dominic Raab (foto), a spus că ar fi greșit să descriem astfel de activități ca fiind adunare de rezerve. El a adăugat însă că guvernul ia în calcul toate opțiunile și nu este admisibilă ideea că importurile în Marea Britanie vor fi făcute de pe un singur continent.

De altfel, nici prim-ministrul britanic, Theresa May, într-un interviu acordat recent, nu a negat faptul că se fac provizii. Ea a declarat că oamenii trebuie să aibă încredere că guvernul încearcă să obțină un acord favorabil de ieșire din UE dar, neștiind care va fi rezultatul negocierilor, autoritățile se pregătesc pentru orice posibilitate.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu