Ați inițiat, recent, o colaborare cu Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale pentru realizarea unei piese inedite în repertoriul dumneavoastră, intitulată Tu, Românie! Cum a apărut ideea acestei piese și a colaborării cu Muzica Reprezentativă?

 Colaborarea noastră cu Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale am gandit-o la lansarea celor două albume ale noastre, Refrenele iubirii și De pahar, de dulce amar. Lansarea a avut loc în Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Național, gazdă minunată pentru evenimente de amploare.

Ne-a plăcut provocarea artistică lansată de domnul general-locotenent Cătălin Zisu, comandantul Comandamentului Logistic Întrunit, de a compune o melodie dedicată României, cu ocazia Zilei Naționale a României, 1 Decembrie.

Florentina Satmari:

Două destine îngemănate, Alina și Romeo, un cuplu perfect în viață și pe scenă, și-au dat mâna într-un crez comun, acela de a dărui semenilor, prin tot ce Dumnezeu le-a hărăzit. Au plecat spre inimile noastre cu pași discreți și modestie, cu respect și admirație pentru valorile românești spre care tindeau să ajungă. Având o bază comună, au urcat treaptă cu treaptă pe drumul afirmării artistice, și o spun cu toată convingerea că și-au găsit drumul pe care îl meritau în ierarhia valorilor.

Melodia Tu, Românie! a fost gândită de așa natură încât să poată fi orchestrată împreună cu Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naționale, condusă de domnul colonel Aurel Gheorghiță.Cu ajutorul specialiștilor de la Studioul Multimedia al săptămânalului armatei, Observatorul militar, din cadrul Trustului de Presă al MApN, am gândit și realizat videoclipul melodiei.

Avem pregătită și o altă melodie, tot alături de Muzica Reprezentativă a MApN, care va beneficia de un videoclip, în luna ianuarie, realizat de aceiași specialiști.

Ce anume vă inspiră în pisele pe care le compuneți? Care este filonul componistic al formației Alesis?

 Avem în repertoriu aproximativ 100 de melodii proprii. Nu e deloc puțin! Sunt melodii foarte variate ca filon de inspirație, întemeiate pe familie, dragoste, prietenie, pe bucuria petrecerii, pe folclor și melodii patriotice. Nu a lipsit satira, ca sursă de inspirație, iar viața de zi cu zi ne ajută.

Octavian Ursulescu:

Soții Alina și Romeo Negoiasă alcătuiesc unul dintre cele mai productive cupluri din muzica românească. Alina posedă o voce de excepție, iar Romeo este un neîntrecut instrumentist, compozitor, orchestrator, textier, cei doi având alături în concerte câțiva valoroși instrumentiști și dansatori și interpretează cu egală măiestrie: muzică ușoară, populară, etno, muzică veche, șlagăre internaționale.

Care sunt proiectele pe care iubitorii muzicii dumneavoastră le vor putea urmări în perioada următoare?

 Sunt multe proiecte noi și sperăm să le ducem la bun sfârșit. Pregătim un album de muzică, întemeiat pe un filon patriotic, un album de duete, cu mai mulți artiști români, și ne propunem să realizăm un turneu național, un bun prilej, credem noi, de a ne prezenta albumele.

Și, nu în ultimul rând, noi videoclipuri pentru melodii reprezentative din repertoriul nostru.

Irina Loghin:

Când trebuie să vorbesc de Alina și Romeo, mă încearcă stări de bucurie, de respect și de admirație. Doi oameni minunați, foarte talentați, cu suflet frumos cum rar ne este dat să întâlnim în zilele noastre.

Despre autor

Florin Șperlea

Colonelul Florin Şperlea a absolvit Institutul Militar de Infanterie, Grăniceri şi Chimie „Nicolae Bălcescu” (Sibiu, 1992), Facultatea de Istorie a Universităţii Bucureşti (1996) şi a obţinut titlul de doctor în istorie al aceleiaşi universităţi, în 2003, cu o teză despre sovietizarea armatei române. A publicat mai multe volume de autor şi în colaborare, dar şi ediţii de documente.
Este redactor-şef al săptămânalului MApN „Observatorul militar” şi membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. Realizează emisiunea „Prietenii muzei Clio” la postul de radio „Vocea Armatei”.

Lasă un comentariu