|Delegația României a participat cu brio la cea de-a șaptea ediție a Jocurilor Mondiale Militare, care s-a desfășurat la Wuhan, în China. Sportivii militari, sub drapel românesc, au cucerit un număr de nouă medalii, după cum urmează:Alin Firfirică, aur la aruncarea discului;Ana Maria Popescu (spadă), Andreea Chițu (judo), Andrei Dukov (lupte), Georgiana Șeicariu (lupte) – medalii de argint;Ionuț Zincă (orientare), Eugen Pătru (tir cu arcul pentru persoane cu dizabilități), Claudia Nechita (box) și Adrian Buhaniuc (box) – medalii de bronz.

Palmaresul României la Jocurile Mondiale Militare se ridică la un total de nouă medalii, dintre care una de aur, patru de argint și patru de bronz. În clasamentul pe națiuni, România s-a situat pe locul 23, dintr-un total de 65 de țări care au obținut cel puțin o medalie.

Comparativ cu ediția trecută, organizată în Coreea de Sud, în anul 2015, clasarea României s-a îmbunătățit considerabil. Precedentul bilanț al militarilor români se compunea din șase medalii, câte trei de argint și bronz. În total, în cele șapte ediții desfășurate până acum, România a cucerit 63 de medalii, împărțite în 11 de aur, 23 de argint și 29 de bronz, țara noastră ocupând locul 19 în clasamentul cumulat.

În afara medaliilor, la Wuhan au mai fost remarcați și alți sportivi militari români care, chiar dacă nu au urcat pe podium, și-au depășit recordurile personale și vor continua pregătirile în vederea următoarelor competiții.

Felicitări tuturor pentru aceste performanțe!

Despre autor

Cristian Frisk

Lasă un comentariu