Este dovedit faptul că, în faţa bolii şi a morţii, omul are o perspectivă diferită asupra vieţii. Dr. Ryke Hamer, fondatorul conceptului Noua Medicină Germană (GNM) (trăind propria experienţă), a cercetat şi demonstrat care este motivul pentru care apar bolile oncologice (şi nu numai), oferind şi metoda prin care acestea pot fi vindecate. Dr. Hamer a tratat cu succes peste 31.000 de pacienţi doar stând de vorbă cu ei.

Rezultatele cercetărilor au fost reunite într-o diagramă ştiinţifică (ce ilustrează legătura biologică dintre psihic şi creier cu organele  şi ţesuturile întregului organism uman), denumită de specialist Cele Cinci Legi Biologice ale Noii Medicine Germanice, legi care oferă altă perspectivă asupra înţelegerii cauzei, a dezvoltării şi a procesului natural de vindecare a bolii.

Noua Medicina Germană este o ştiinţă a naturii, bazată pe cinci legi biologice care sunt aplicabile fiecarei boli.

În viaţă, fiecare dintre noi avem ocazia să ne confruntăm, în general, cu două tipuri de conflicte sau evenimente. Prima categorie cuprinde evenimentele normale, cele care nu ne surprind, deoarece avem capacitatea de a le anticipa şi de a le depăşi.

Celelalte sunt evenimente biologice (conflict – şoc), conflicte apărute pe neaşteptate, care ne dau sentimentul de neputinţă şi ne aduc în imposibilitatea de a reacţiona şi care ne vor induce o stare de şoc însoţită de panică.

Dr. Hamer afirmă faptul că orice boală este declanşată de un şoc emoţional care surprinde individul complet nepregătit, iar aceasta este şi prima lege biologică. Acest conflict emoţional se propagă mai întâi la nivelul creierului.

Primul pas în terapia GNM este să oferi o înţelegere a naturii biologice a simptomului, de exemplu un anumit tip de cancer, în relaţie cu cauzele sale pihice. O tomografie şi un istoric medical complex sunt de asemenea vitale pentru a determina dacă pacientul este încă în faza activă a conflictului, sau deja se vindecă.

În faza activă, atenţia trebuie îndreptată asupra identificării motivului şocului iniţial şi dezvoltării unei strategii pentru rezolvarea conflictului. Este crucială pregătirea pacientului şi informarea lui despre simptome şi despre procesul vindecării, dar şi despre eventualele complicaţii ce pot apărea.

A doua lege biologică afirmă că afecţiunea generată de conflict are o evoluţie în două faze: faza de îmbolnăvire şi faza de autovindecare. Bolile cu cele două faze (îmbolnăvire şi vindecare) sunt funcţii biologice deosebite care ne permit să depăşim şi să ne redresăm funcţional, după ce am fost confruntaţi cu probleme biologice neobişnuite sau neaşteptate generate, de obicei, de conflicte psihologice.

A treia lege biologică se referă la faptul că un anumit tip de conflict afectează o anumită zonă a creierului, care prezintă o multiplicare a celulelor în faza de îmbolnăvire, afectând un anumit organ.

A patra lege biologică se referă la faza de autovindecare şi la rolul microbilor benefici ce participă la acest proces.

Legea a cincea este cea care prezintă chintesenţa, tradusă prin semnificaţia biologică şi nu numai a fiecăruia din programele biologice speciale ale naturii. De aceea şi spaniolii au numit noua medicină germană  sagrada, adică sacră.

Conform acestei legi, boala nu este o eroare fără rost a naturii sau a biologiei, ci un program special creat de natură, de-a lungul a milioane de ani de evolutie, pentru a permite organismelor să poată depăşi funcţionarea standard, să poată face faţă unor situaţii de urgenţă excepţionale sau neobişnuite.

Prin acest dublu mecanism, îmbolnăvire – autovindecare, natura îmbunătăţeşte şansa de supravieţuire a celui care a putut să-şi rezolve conflictul de auto subevaluare.

Noul concept vine cu noutăţi pe toate palierele. Pacientul este cel care hotărăşte tratamentul şi procedurile de vindecare. Relaţia dintre pacient şi medic este total regândită şi redefinită. Se folosesc puţine medicamente. Pacientul  trebuie să caute în istoricul personal şi să înţeleagă cauza care a provocat conflictul şi de aici boala. Împreună cu medicul curant, el va găsi cea mai bună rezolvare a conflictului generator al bolii şi vor stabili cea mai bună strategie de evitare a acelui conflict.

Apariţia unei astfel de afecţiuni este ilustrată întotdeauna de o tomografie  pe care cei care ştiu să o interpreteze o pot traduce foarte corect. Pentru ilustrare, un experiment al dr. Hamer.

După o prezentare pe care acesta a susţinut-o la Viena, în mai 1991, un medic i-a înmânat o tomografie a unui pacient şi l-a rugat să îi spună leziunile organice (bolile) pe care le are pacientul respectiv şi căror conflicte interioare se datorează acestea. În acel moment, de faţă erau prezente 20 de persoane, inclusiv radiologi şi specialişti în tomografie computerizată.

Doctorul Hamer, în cadrul unui interviu, afirma: Din toate cele trei niveluri, eu aveam în faţă doar imaginea creierului. Din tomografie am putut diagnostica un carcinom vezical hemoragic recent, un carcinom de prostată vechi, un diabet, un carcinom pulmonar vechi şi o paralizie senzorială a ariei specifice din corp şi, bineînţeles, conflictele corespunzătoare (care au condus la instalarea acestor boli). Medicul respectiv s-a ridicat şi m-a felicitat spunând: Cinci diagnostice corecte! Este exact ceea ce are pacientul şi aţi fost capabil chiar să diferenţiaţi afecţiunile recente de cele vechi. Fantastic!

Nu orice conflict cu rezonanţă emoţională este generator de cancer.  Şocurile care se află la originea bolilor vor determina însă, de la primul moment, un fel de stres continuu (toate gândurile vor gravita în jurul fenomenului respectiv), iar la nivelul corpului fizic se va observa fenomenul de mâini şi picioare reci, pierderea poftei de mâncare, pierdere în greutate, apariţia insomniilor. Toate aceste manifestări vor dispărea atunci când se va rezolva conflictul psihic.

Revenirea la normal apare imediat ce s-a rezolvat conflictul interior.  Dr. Hamer afirmă faptul că mai poate persista însă o anumită oboseală şi nevoia de odihnă, tumora se opreşte din creştere, iar pe tomografie apar semnele specifice de revenire la normal.

Concluziile dr. Hamer sunt elocvente.

 Mama natură nu a creat această fază de stres (şoc emoţional) fără un scop, din moment ce, din cauza acestui stres, individul va fi capabil să rezolve un anumit conflict interior, va elimina ceva care se opunea cursului natural al vieţii.

Fiecare boală trebuie înţeleasă ca un program biologic al naturii, care are importanţă evolutivă, în sensul că fiecare boală are un program specific, ce rezolvă un conflict biologic excepţional, neanticipat. Putem observa şi înţelege faptul că există o ordine naturală şi că fiecare proces individual din natură are semnificaţie, raportat la tot ceea ce există.

Teoria dr. Hamer a fost susţinută de foarte multe personalităţi de nivel mondial.  Unul dintre ei, autorul american Gregg Braden, devenit faimos pentru modul său neconvenţional de abordare a tratamentului cancerului susţine, de asemenea, că emoţiile afectează în mod direct structura ADN-ului, şi că puterea însumată a gândurilor, canalizată prin autosugestie sau rugăciune, poate vindeca orice boală fizică. Efectul canceros poate fi stopat prin voinţă şi conştientizarea sinergiei dintre gândurile noastre şi manifestările lor concrete din lumea fizică.

Ce ar trebui subliniat în mod special este faptul că emoţiile, sentimentele şi gândurile noastre sunt o parte esenţială a existenţei noastre care influenţează starea noastră psihică, fizică şi intelectuală.

Şi Nikola Tesla susţinea că, într-o bună zi, oamenii vor putea produce energia electrică doar prin puterea propriilor gânduri, formă de energie deosebit de puternică. De aceea, controlul gândurilor şi al sentimentelor este esenţială în păstrarea stării de bine. Tot Tesla afirmă că puterea  gândurilor colective poate alcătui un câmp electromagnetic de o putere excepţională, care poate influenţa practic mediul înconjurător.

Medicul care a studiat şi a aplicat mai întâi pe propria persoană, pentru două diagnostice severe, noul concept al dr. Hamer, în România este  dr. Crina Vereş – terapeut şi conferenţiar internaţional care prin tot ce face pentru cei loviţi de astfel de diagnostice, şi nu numai, intenţionează să construiască şi o clinică pentru tratarea oamenilor – cu înţelepciune şi iubire.

Acest specialist ne oferă prin cursuri accesul la ceea ce a învăţat şi experimentat de-a lungul timpului:

Mulţumesc cu fiecare ocazie tuturor fiinţelor minunate care au apărut în calea mea şi m-au ajutat să văd lumea cu alţi ochi, să mă descopăr pe mine, să îmi lărgesc orizonturile cu privire la potenţialul uman nelimitat, să înţeleg din ce cauze, în ce situaţii, şi cum apar bolile, şi cum să ne vindecăm trupurile şi sufletele!

Alte precizări despre NMG şi aplicaţiile ei, într-o nouă ediţie, într-un interviu cu dr. Crina Vereş.

Despre autor

Elena David

Elena David este asolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice a Universităţii din Bucureşti. Este interesată de medicina militară, asistenţa religioasă în armată şi cercetare ştiinţifică militară.

1 comentariu

  • … iar după interviul cu Crina Vereş va urma probabil, un special cu Olivia Steer. Serios, glumiţi? „Noua medicină germană” în oficiosul Armatei? Post-adevărul, la el acasă. 🙁

Lasă un comentariu