Emblema de Onoare a Armatei României a fost conferită marți, 22 ianuarie, căpitanului (ret) Ioan Dulă, veteran al celui de Al Doilea Război Mondial, prin Ordin al ministrului apărării naționale, cu prilejul împlinirii a 100 de ani, pentru Meritele deosebite obținute pe frontul celui de Al Doilea Război Mondial, precum și ca simbol al respectului și considerației întregului personalul militar și civil din Ministerul Apărării Naționale.

Distincția a fost înmânată de secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieţii personalului, Mihai Dan Chirică, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în localitatea Roșiorii de Vede, județul Teleorman.

Căpitanul (ret) Dulă a participat, ca militar al legendarului Regiment 20 Dorobanți, la luptele de pe frontul de Est la Orelka, Oskol și Done, urmate, după terminarea războiului, de patru ani de prizonierat în Caucaz.

Prin exemplul dumneavoastră personal, domnule căpitan, ați contribuit, alături de camarazii dumneavoastră de arme, la educarea tinerei generaţii în spiritul înaltelor idealuri de viaţă și al dragostei de ţară.

Vor duce mai departe povestea faptelor dumneavoastră de vitejie cei 10 nepoți și cei 10 strănepoți. Să vă trăiască și să vă bucure viața, ani mulți de acum înainte, i-a transmis secretarul de stat Mihai Dan Chirică.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu