În Sala Frescă de la Ministerul Apărării Naționale, a avut loc tradiționalul eveniment Sportivii anului 2018, în cadrul căruia au fost premiați cei mai buni performeri ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care s-au evidențiat, în acest an, în competiții interne și internaționale.

Canotoarea Gianina Beleagă, campioană mondială de seniori şi locul 4 la Campionatul European de seniori în proba de dublu vâsle categorie uşoară, a fost desemnată sportiva anului 2018, în timp ce echipa de polo pe apă, care a realizat pentru a treia oară consecutiv eventul campionat-cupă, a primit trofeul pentru echipa anului la clubul militar. Geanina Beleagă fusese desemnată, cu o zi înainte, și cea mai bună canotoare din țară, alături de colega de echipaj Ionela Cozmiuc, la Gala Federației Române de Canotaj.

Gianina Beleagă.

Cei mai buni sportivi ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua București în anul 2018:

Scrimă – Ana Maria Brânză-Popescu

 

Vicecampioană mondială de seniori, proba de spadă individual;

Locul 6 la Campionatul European, spadă individual;

Locul 2 în clasamentul final al Cupei Mondiale FIE, 2018.

Canotaj – Ciprian Huc

Campion european de seniori, proba de 4 rame;

Campion european pentru tineret, proba de 4 rame;

Campion mondial de tineret, proba de 4 rame;

Locul 5 la Campionatul Mondial de seniori, proba de 4 rame.

Kaiac-Canoe – Carp Leonid

Campion european de seniori, proba de canoe dublu 500 m;

Vicecampion european, proba de canoe dublu 1000 m;

Locul 2 la Campionatul European de tineret, proba canoe simplu 1000 m.

Lupte libere – Beatrice Andreea Ana

Medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de tineret, categoria 53 kg;

Locul III la Campionatele Europene de juniori, categoria 53 kg.

Haltere – Paul Dumitrașcu

Vicecampion european de seniori, stilul aruncat, categoria 69 kg;

Vicecampion la Campionatele Mondiale de Juniori, la stilul aruncat și la total, categoria 69 kg;

Campion european de juniori, la stilul aruncat și la total, categoria 69 kg.

Tenis de masă – Elisabeta Samara

Locul 5 la Campionatele Mondiale de Seniori în proba de simplu.

Tir sportiv – Roxana Tudose

Campioană europeană de seniori, proba de pușcă aer comprimat – echipe;

Locul 7 la Campionatul Mondial Militar, proba de pușcă culcat 60 de focuri.

Sambo – Lorena Podelenczki

Vicecampioană mondială de seniori, categoria 72 kg;

Locul II la etapa de Cupă
Mondială, categoria 72 kg.

Box – Robert Jitaru

Campion European la U22 ani, categoria 56 kg.

Ionuț Butoi este felicitat de ministrul apărării naționale.

De asemenea, au fost acordate și premii speciale pentru persoanele care au reprezentat cu cinste România și Clubul Sportiv al Armatei Steaua București la Jocurile paralimpice INVICTUS Games – Sydney 2018:

Eugen Pătru – tir cu arcul – Invictus Games, Sydney, Locul I în proba de arc olimpic, proba individual și locul II la aceeași probă cu echipa;

Dorin Petruț – tir cu arcul – Invictus Games, Sydney, Locul I în proba de arc compound – echipe și Locul III la individual;

Augustin Pegulescu – tir cu arcul – Invictus Games, Sydney, Locul I în proba de arc compound – echipe;

Ionuț Butoi – tir cu arcul – Invictus Games, Sydney, Locul I în proba de arc compound – echipe.

‍Premiul special Sporturi de iarnă – Raluca Strămăturaru – Sanie – Locul 7 la Jocurile Olimpice de iarnă din PyongChang, în proba de sanie individual feminin; Locul 10 la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de sanie ștafetă mixt.

Premiul special pentru Cea mai rapidă ascensiune – Mihaela Buzărnescu – Tenis. Câștigătoare a turneului WTA de la San Jose la simplu și a turneului de la Strasbourg la dublu. O ascensiune fulminantă de pe poziția 538 în mai 2017 până pe locul 20 atins în 6 august 2018. Finalistă a turneelor ​​de la Hobart (Australia) și Praga Open a ajuns până în turul 4 la Grand Slam-ul de la Roland Garros.

Pentru prima dată în istoria clubului, cu intenția de a da un impuls tinerilor sportivi, CSA Steaua a acordat titlul Speranța anului jucătoarei de tenis de masă Andreea Dragoman, care a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires, Argentina, în proba de simplu.

Ana Maria Brânză-Popescu

În sală s-au aflat foști comandanți ai clubului – general de brigadă (ret) Cristian Gațu, general de brigadă (ret) Gheorghe Cernat, general de brigadă (ret) Laurenţiu Roşu – și sportivi de performanță care au reprezentat cu cinste România și culorile clubului: Camelia Potec, Alina Dumitru, Anișoara Stanciu, Iulică Ruican, toți campioni olimpici.

La acest eveniment au participat și alți campioni retrași din activitate și care acum ocupă funcții de conducere în COSR și diverse federații sportive naționale:

Ministerul Tineretului și Sportului – ministrul Constantin-Bogdan Matei; Comitetul Olimpic și Sportiv Român – președinte Mihai Covaliu; Federația Română de Natație și Pentatlon Modern – președinte Camelia Potec; Federația Română de Canotaj – președinte Elisabeta Lipă; Federația Română de luptă – președinte Răzvan Pîrcălabu; Federația Română de Scrimă – președinte Marius Florea; Federația Română de Tenis de Masă – președinte Cristinel Romanescu; Federația Română de Tenis – George Cosac; Federația Română de Sambo – Viorel Gâscă.

Camelia Potec, cea care a cunoscut Gloria ca sportivă la Steaua, fiind campioană olimpică la înot, i-a oferit comandantului CSA Steaua București, Bixi Pompiliu Mocanu, o plachetă din partea FRNPM, forul pe care îl conduce. Președintele COSR, Mihai Covaliu, a evocat rezultatele sportivilor steliști și contribuția lor la palmaresul olimpic al României și a afirmat că Steaua este un pilon important pentru dezvoltarea sportului românesc și componentei sale olimpice.

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, i-a felicitat pe cei mai buni performeri ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua București în anul 2018.

Un discurs de mulțumire a ținut și ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, care la fel a vorbit despre seriozitatea pregătirii realizate la Steaua, fructificată prin performanțe deosebite.

Alături de cei premiați s-au aflat antrenorii lor, dar și alți invitați.

Gala de final de an a CSA Steaua București are loc, traditional, la Ministerul Apărării Naționale, instituție căreia clubul militar de elită i se subordonează începând din 1947.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu