Alma mater

Portret de învingător

Eşti învingător atunci când te întreci pe tine însuţi, spune elevul plutonier Ovidiu Burcea. Şi-a propus să ţintească cât mai sus şi să se remarce la un nivel cât mai înalt în continuare.

Ceea ce spune este perfect adevărat, dacă ne luăm după rezultate şi seriozitatea cu care se pregăteşte pentru fiecare competiţie, de la care se întoarce, de fiecare dată, cu premii, pe măsura eforturilor depuse.

De curând, a obţinut patru medalii, dintre care două de aur, la Concursul naţional de sală Cupa 1 Decembrie, desfăşurat la Bacău. Acestea îi completează palmaresul lui Ovidiu, care este şi primul în clasa a XII-a C.

Printre cele mai remarcabile performanţe obţinute de Ovidiu se numără: rezultatele de la Campionatele Naţionale de Atletism şi de la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, unde a obţinut titlul de vicecampion naţional cu echipa de pentatlon (locul al III-lea la proba de 4x400m la categoria juniori 1, în sală; locul I la proba de 4x400m, juniori 1; locul al III-lea la proba de 4x400m, juniori 1; locul al II-lea la categoria tineret).

Toate aceste distincţii, munca, talentul, determinarea şi dorinţa de a fi printre cei mai buni i-au oferit posibilitatea de a participa la un stagiu de pregătire în Istanbul, Turcia, la finalul căruia va reprezenta România într-o competiţie.

Legitimat la CSM Ploieşti, Ovidiu mărturisește că viaţa de sportiv nu este deloc uşoară:

Pasiunea mea pentru atletism am descoperit-o acum cinci ani. Îmi plăcea să alerg, asta mă relaxa şi mă făcea să mă simt bine. Odată ce m-am apucat de atletism, mi-am dat seama că viaţa de sportiv nu este deloc uşoară. Dincolo de secundele de bucurie, rezultatele şi premiile pe care toţi le văd, se află ore, luni şi poate chiar ani de antrenament, muncă şi efort. Mai mult decât atât, înseamnă sacrificiu: am renunţat la timp liber, la distracţiile cu prietenii şi aşa mai departe.

 Toate acestea au avut un impact pozitiv asupra mea şi m-au ambiţionat să continui ceea ce fac şi să îmi impun obiective din ce în ce mai mari. De fiecare dată când intru pe pistă sunt motivat să câştig şi când spun asta mă refer să-mi dobor recordul personal, pentru că din punctul meu de vedere eşti învingător atunci când te întreci pe tine însuţi, indiferent de poziţia în clasament.

Felicitări, Ovidiu, ne mândrim cu tine!

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu