Pro Patria

Suntem, dacă trebuie, şi de obicei trebuie, câteva zile cercetaşi, după care, atunci când mergem la tanchişti, ne intrăm în rol şi respirăm fumul blindatelor, camuflaţi de noroiul din tancodrom şi de fumigene, după care, a doua zi ne-am putea afla în mijlocul rachetiştilor, încercând să-i înţelegem cu suita lor de circuite electronice cu tot, ca mai apoi, când ni se cere, să fim în mijlocul Mediteranei, pe o fregată, la bordul unui avion militar cu destinaţia Afganistan, în mijlocul elevilor sau studenţilor miltari ori a luptătorilor din forţele speciale. Suntem, mai pe scurt, Centrul de Televiziune şi Film al MApN!

O echipă plină de entuziasm, formată din profesionişti în imagine, sunet, lumini şi editare video, cu redactori tineri şi idei la fel, care încearcă să fie în cât mai multe locuri din ţară pentru un singur scop: acela de a-i aduce pe militari mai aproape de cetăţeni şi invers, prin intermediul televiziunii publice şi a mijloacelor moderne de comunicare/socializare, prin realizarea de documentare adeseori premiate la festivaluri naţionale sau internaţionale de film, clipuri video sau fotografii cu un puternic impact la public.

Nu ne-am propus să prezentăm o altă armată, să creăm imagini fals pozitive, să facem din soldaţii noştri eroi, ci doar s-o facem cunoscută pe cea care există, aşa cum se prezintă la ora actuală, cu bune şi rele. Una în care credem şi care merită întotdeauna mai mult!

Garnizoana noastră este România şi, dacă vi se pare că aveţi o poveste pe care am putea-o transpune în imagini înlănţuite atractiv de un comentariu, în film de scurt metraj, documentar ori spot publicitar, nu ezitaţi să ne contactaţi! Veţi descoperi în noi prietenii din domeniul audio-vizualului pe care vi i-aţi dorit întodeauna.

Echipa Centrului de Televiziune şi Film