Lotul național al României, care va pleca la Jocurile Mondiale Militare, programate la Wuhan, în China, în perioada 17-29 octombrie, a efectuat revista de front, la Statul Major al Forțelor Terestre.

Evenimentul a fost condus de generalul de brigadă Dragoș Iacob, Șeful Direcției instrucție și doctrină din cadrul Statului Major al Apărării. Coloneii Daniel Banu și Teodor Popa au fost desemnați conducătorii de loturi pentru Jocurile Mondiale Militare.

Lotul național al României va participa la festivitatea de deschidere a Jocurilor Mondiale Militare, la 18 octombrie.

Din lotul reprezentativ al Armatei României fac parte atât militari din unități ale categoriilor de forțe, cât și sportivi legitimați la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și din cadrul Universității Naționale de Apărare Carol I București.

Aceștia vor concura, alături de sportivi din peste 100 de țări membre CISM, la următoarele discipline sportive: atletism (probe de sărituri, alergări și aruncări), orientare, pentatlon militar, triatlon, box, judo, lupte, natație (înot și sărituri în apă), scrimă, tir sportiv, tir cu arcul.

Lotul are în componență și 4 militari invalizi/răniți, care vor participa la proba de tir cu arcul olimpic și atletism. În total, 80 de sportivi, dintre care 51 de steliști, vor reprezenta România la Jocurile Mondiale Militare.

Trustul de Presă al Ministerului Apărării Naționale, prin Observatorul militar și Vocea Armatei, va fi alături de sportivii militari și va reflecta evoluția lor la această competiție de amploare. Jocurile Mondiale Militare mai sunt cunoscute sub denumirea Jocurile Păcii.

Despre autor

Cristian Frisk

Lasă un comentariu