Fiul caporalului Marius Bunget de la Batalionul 2 Infanterie Călugăreni suferă de o formă de cancer galopant.

Avea un an și șapte luni când a început această luptă contracronometru cu boala. Debutul bolii s-a materializat prin apariția unei formațiuni în regiunea fesieră dreaptă. Micuțul Darius a fost internat de urgență. Diagnosticul i-a lăsat pe părinți fără glas: tumoare malignă țesut conjunctiv și alte țesuturi moi ale bazinului.

Darius a trecut printr-o operație grea, un tratament de tipul High Risk și zece serii de chimioterapie, dintre care ultimele trei în Franța. După ce s-a întors în țară, a urmat chimioterapie de întreținere până la 21 martie, anul acesta.

Luna trecută, problemele au escaladat într-un mod nefavorabil, iar acum micuțul are dureri mari. Rezultatele sunt copleșitoare: masă tumorală 74/59/147 mm care apasă pe aorta abdominală infrarenală, pe venele renale și pe artere, comprimând vezica urinară.

În prezent, Darius este sedat cu morfină pentru a putea face față durerii. Toate acestea la numai trei anișori! Singura lui șansă este transferul în Turcia, pentru care părinții trebuie să strângă, de nicăieri, suma de 60.000 de euro…

La 23 mai, de ziua lui, părinții voiau să celebreze într-un târziu tăierea moțului, pentru că după botez nu au putut, dată fiind fragilitatea copilului. Au urmat apoi ședințele de chimioterapie, în urma cărora moțul… a căzut. Marius și soția lui, Simona, așteaptă ca starea fiului lor să se amelioreze pentru a putea fi transferat în Turcia.

Dacă anul trecut am avut un pic de noroc și copilul a putut beneficia de tratamentul din Franța cu reducere prin Casa de Asigurări de Sănătate, acum cu Turcia nu mai avem nicio șansă. România nu are niciun parteneriat cu ei, iar toate cheltuielile vor trebui suportate de noi, spune caporalul Marius Bunget.

Darius ar putea fi transferat în Turcia după Paște, dacă situația lui se stabilizează. Deci, mai avem timp să facem un efort financiar, cu toții, pentru a-i salva viața!

Conturile în care puteți dona sunt:

RO91 RNCB 0669 0356 2882 0001 – Bunget Marius Gabriel
RO53BTRLRONCRT0392551301 – Bunget Simona

Despre autor

Ilinca Mădălina

Lasă un comentariu