Divizionul 150 Rachete Navale din Mangalia a sărbătorit luni, 16 ianuarie, 25 de ani de la înfiinţare.

Cu această ocazie, alături de personalul unităţii comandate de comandorul Bogdan Dumitrescu s-au aflat contraamiralul de flotilă Constantin Ciorobea, locţiitorul șefului SMFN, Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, contraamiralul de flotilă Daniel Căpăţînă, comandantul Flotei, comandorul Victor Guidea, directorul SMFN, comandanţi de unităţi și mari unităţi din Forţele Navale, foști rachetiști navali din Divizioanele 133 Vedete Purtătoare de Rachete, 150 Rachete Navale și 508 Rachete de Coastă.

După ceremonia religioasă oficiată de un sobor de preoţi militari și civili și alocuţiunile oficialităţilor a avut loc conferirea de embleme, plachete, medalii și diplome aniversare.

În semn de apreciere a activităţii desfășurate de Divizionul 150 Rachete Navale în cei 25 de ani de existență, precum și a muncii comandantului acestei structuri, șeful Statului Major al Forţelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrșu, a conferit Emblema de Onoare a Forţelor Navale atât unităţii aniversate, cât și comandorului Bogdan Dumitrescu.

De asemenea, Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia, a oferit comandantului divizionului o medalie aniversară. Festivitatea de la Mangalia s-a încheiat cu defilarea efectivelor unităţii și vizitarea navelor purtătoare de rachete.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu