Noi provocări în urma summitului NATO din 2018 a fost tema prelegerii susținute de generalul-locotenent John Thomson, comandantul LANDCOM (Allied Land Command), în fața studenților Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, marți, 19 martie.

Seminarul a vizat aprofundarea cunoașterii, conștientizarea, înțelegerea activității și importanței NATO. Această etapă face parte dintr-un proiect mai amplu, Anatomia unei Alianțe, proiect educațional înaintat de Academia Forțelor Terestre ca răspuns la selecția de candidaturi pentru proiectul aniversar NATO@70.

Studenții Academiei Forțelor Terestre au fost interesați să afle cât mai multe detalii despre NATO, dar și despre viitorul alianței.

Am fost impresionat de studenți, am susținut o prezentare despre formarea liderilor armatei române în concordanță cu mediul de securitate complex căruia trebuie să îi facă față și mi-am dat seama, după întrebările lor, de gradul mare de implicare și interes, a declarat generalul-locotenent John Thompson.

Personalitatea generalului locotenent John Thompson a fascinat auditoriul, acesta fiind asaltat de întrebări referitoare la aspecte legate de procesul de formare a liderilor de la baza carierei militare din armata Statelor Unite.

Studenții noștri au spus că se simt ca într-un mic West Point și asta ne-a bucurat foarte mult. Suntem pe un drum care ne dă încredere și forță pentru viitor, a subliniat generalul de brigadă Ghiță Bârsan, comandantul Academiei Forțelor Terestre.

  • Locotenent-colonel Mădălina Ilinca, locotenent Cornelia Bădin

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu