Echipele CSA Steaua București au intrat în cea de-a doua fază a competițiilor interne și pregătesc cu multă atenție terenul în vederea play-off-ului. Pe măsura desfășurării returului, sportivii steliști turează motoarele pentru a aborda fazele finale de pe poziții cât mai bune.

Echipa de volei masculin a clubului militar a debutat cu o victorie în prima confruntare oficială a anului 2017. La capătul unui meci foarte disputat, CSA Steaua București s-a impus cu scorul de 3-2 în fața gazdelor de la Știința Explorări Baia Mare. Cele două combatante au oferit un adevărat spectacol voleibalistic publicului băimărean care a asistat, probabil, la cel mai frumos meci al etapei a XIV-a a Diviziei A1 la volei masculin.

Partida a fost una foarte disputată, cu multe răsturnări de scor, deznodământul hotărându-se în setul decisiv. Echipa din Ghencea, liderul la zi al clasamentului, a început în forță, adjudecându-și primele două seturi cu 25-17 și 25-21. La fel ca și în tur, CSA Steaua București părea să se îndrepte către o victorie cu 3 la 0, însă băimărenii au reușit să revină și au egalat situația de pe tabelă, după ce au câștigat seturile trei și patru cu 25-22, respectiv 25-23.

Bucurie a voleibalistilor stelisti dupa un punct castigat.

În setul decisiv, cele două echipe au mers de la egal la egal, însă steliștii au preluat conducerea pe final, impunându-se cu 15 la 13. Echipa pregătită de Bogdan Tănase și Răzvan Roșu a câștigat în final cu scorul de 3 la 2, obținând două puncte din acest meci. În urma acestui rezultat, CSA Steaua București și-a consolidat poziția de lider al Diviziei A1 cu 36 puncte.

În următoarea etapă, roș-albaștrii primesc vizita celor de la ACS Volei Municipal Zalău, pe 30 ianuarie, începând cu ora 17.00.

Steaua CSM EximBank a dispus de Phoenix Galați în primul meci al etapei a XVII-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. Elevii antrenorului Claudiu Fometescu s-au impus, în final, cu 94-81. Jocul a fost decis în ultimul sfert, controlat de militari grație avantajului de 8-0 cu care acesta a început. Diferența a trecut de zece puncte, astfel că nu a mai putut fi surmontată de vizitatori.

În prealabil, roș-albaștrii au avut inițiativa pe tabela de marcaj, gălățenii reușind doar câteva minute de avantaj în primul sfert, respectiv câteva momente în care au revenit la conducere în sfertul al treilea. Nikola Malesevic a totalizat 31 de puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive și 2 capace. Marius Runkauskas, Cameron Long și Cătălin Baciu au bifat câte 12 puncte, iar Nikola Jevtovic a terminat cu 11 puncte pentru Steaua CSM EximBank.

Echipa noastră se situează pe locul doi în clasament, cu 28 de puncte, la o diferență minimă de U-Banca Transilvania Cluj. În următoarea etapă, roș-albaștrii dau piept cu liderii clujeni. Derby-ul este programat pe 29 ianuarie, începând cu ora 18.00, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Echipa handbal feminin CSA Steaua București.

Revenite în teren pentru partidele oficiale din Campionatul Municipal, după o pauză de trei luni, handbalistele steliste și-au intrat foarte repede în ritm. Elevele antrenoarei Ileana Morari s-au impus categoric în cele două meciuri restanță. În prima partidă, disputată la sala Apollo, CSA Steaua București a dispus de Acvila cu scorul de 38-31, după ce și la pauză au condus cu 21-18. Roș-albastrele au continuat în aceeași notă.

Astfel, în cea de-a doua întâlnire s-au impus la o diferență zdrobitoare, de 46-18 (19-7), în fața echipei Sport&Friends. Stelistele au dat cele mai multe goluri pe contraatac. De remarcat a fost prestația portarului Claudia Datcu, care a apărat patru aruncări de la 7 m în prima repriză și mai multe șuturi în cea de-a doua. Cea mai bună marcatoare, în ambele partide, a fost experimentata Alexandra Carașol, autoare a 25 de goluri.

Autor: Roxana Ghioroaie-Panait

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu