Militarii Batalionului 812 Protecția Forței Șoimii Carpaților și-au încheiat cu succes și în efectiv complet misiunea în teatrul de operații din Afganistan.

Timp de aproximativ şapte luni, infanteriștii bistriţeni au executat, în cooperare cu forţele de coaliţie internaţionale şi cu forţele naţionale afgane de securitate şi apărare, misiuni specifice de menţinere a păcii, de reconstrucţie post-conflict și asistenţă umanitară în sprijinul populaţiei locale.

Ceremonia de repatriere, organizată vineri, 1 martie, la Bistrița, s-a desfășurat în prezența ministrului apărării naționale, Gabriel-Beniamin Leş.

La eveniment, alături de șoimi și familiile lor, s-au aflat comandantul Componentei Operaționale Terestre și locțiitor al șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Dorin Blaiu, comandantul Comandamentul Forţelor Întrunite General Ioan Emanoil Florescu, general-maior Dorin Ioniță, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina, general-maior Virgil-Ovidiu Pop, comanda Brigăzii 81 Mecanizată General Grigore Bălan și comandanții batalioanelor din subordine, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, precum și din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, militari răniţi în teatrele de operaţii și cadre militare în rezervă şi retragere.

Pe parcursul ceremoniei, Drapelul de luptă al Batalionului 812 Infanterie Bistriţa a fost decorat cu Ordinul Naţional Pentru Merit, în grad de Comandor, cu însemne de război, pentru militari.

De asemenea, comandantul batalionului, locotenent-colonel Dan-Valer Orza, a fost distins cu Emblema de Onoare a Armatei României, iar șoimilor care s-au remarcat prin modul de îndeplinire a misiunilor li s-au conferit Embleme de Onoare şi Embleme de Merit, distincții acordate de șefii unor direcții din Ministerul Apărării Naționale.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu