Detașamentul de consilieri militari români din Comandamentul de instruire, asistență și consiliere W, TAAC-W, din baza Camp Arena, Herat, a donat rechizite școlare unor copii afgani care și-au pierdut tații în luptele contra insurgenților talibani.

Gestul militarilor români a făcut parte dintr-o acțiune de donare de materiale școlare, jucării și bani pentru copii afgani, la care s-au adăugat fondurile strânse în urma unei activități caritabile de alergare.

Căpitanul Bogdan Stochiță, consilier CIMIC (cooperare civil-militară), a mediat legătura între capelanul TAAC-W, Don Gianmario Piga, și imamul Corpului 207 al Armatei Naționale Afgane, Taj Mohammad Sadat. Cei doi îndrumători spirituali, creștin și musulman, conlucrează pentru prima dată într-un scop umanitar. Căpitanul român și capelanul italian au organizat întreaga acțiune și s-au ocupat de strângerea materialelor umanitare donate.

La activitate au luat parte 25 de copii afgani ai căror tați s-au jertfit pentru patrie.

Despre autor

Bogdan Oproiu

Maiorul Bogdan Oproiu este licenţiat în jurnalism şi ştiinţele comunicării al Universităţii din Bucureşti, absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalistică. Este interesat de învăţământul militar, cercetare şi dezvoltare în domeniul tehnologiilor militare şi analiză geopolitică. Este realizator de emisiuni la postul de radio „Vocea Armatei”.

Lasă un comentariu