Luni, 1 octombrie, în instituţiile militare de învăţământ superior au avut loc festivităţi de deschidere a anului universitar, la care au fost prezenţi, alături de studenţi, cursanţi şi membri ai familiilor acestora, reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, Statului Major al Apărării şi ai categoriilor de forțe ale armatei.

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
Foto: Eugen Mihai

Academia Tehnică Militară Ferdinand I și-a redeschis porțile pentru viitorii ofițeri ingineri, în prezența ministrului apărării naționale Mifai Fifor. În cadrul ceremoniei, au fost avansați studenții cu funcții de conducere, iar bobocii cu cele mai bune rezultate la examenul de admitere au fost premiați.

Academia Navală „Mircea cel Bătrân”

Învățământul politehnic cere foarte mult de la studenți. Cu atât mai mult de la cei militari, care vor opera pe tehnica de nouă generație ce va intra în dotarea armatei noastre. Vă asigur că aveți toată susținerea mea și a echipei pe care o conduc, a spus ministrul Fifor, înaintea defilării studenților prin fața tribunei oficiale.

Academia Forțelor Terestre „NIcolae Bălcescu”
Foto: Elena Andrei

În aula Universității Naționale de Apărare Carol I, studenții, masteranzii și doctoranzii instituției au participat la deschiderea noului an universitar alături de secretarul general al MApN, Codrin-Dumitru Munteanu, de cadrele didactice și militare ale instituției.

Universitatea Națională de Apărare „Carol I”
Foto: Eugen Mihai

Ministerul Apărării Naționale așteaptă de la dumneavoastră să fiți o confirmare a valorii școlii militare românești, să nu uitați că sunteți parte activă a structurilor menite să definească obiectivele României în domeniul consolidării sistemului național de apărare, a precizat secretarul general al MApN, în timpul festivității.

Imnul studenţesc Gaudeamus a răsunat pe platoul Academiei Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu din Sibiu, dar și în Piața Mare a orașului, la cele două ceremonii ale comunității universitare. Generalul de brigadă Dorin Blaiu, comandantul Componentei Operaţionale Terestre și locţiitor al șefului Statului Major al Forţelor Terestre, a fost alături de studenții militari sibieni, urându-le succes în noul an universitar.

Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”

Viitorii ofiţeri ai specialităţilor aviaţie, artilerie și rachete sol-aer, radiolocaţie, război electronic, control trafic aerian, meteorologie, din Academia Forţelor Aeriene Henri Coandă, au fost protagoniștii festivității care a avut loc la sediul instituției din Brașov.

La activitate a fost prezent șeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general de flotilă aeriană Viorel Pană, care le-a urat bun venit în familia aviației militare bobocilor cu uniforme albastre.

Studenții Academiei Navale Mircea cel Bătrân au început noul an universitar în Sala Sporturilor din Constanța, alături de colegii lor de la celelalte universități constănțene. Pentru prima dată în ultimii 28 de ani, opt studenți militari vor urma cursurile programului de studii universitare de licență Arhitectură navală la Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

Institutul Medico-Militar

În anul universitar 2018-2019, la Academia Navală Mircea cel Bătrân sunt școlarizaţi peste 2.000 de studenţi, în cadrul a 12 programe de studii de licenţă, patru specializări pentru studiile masterale și 10 programe de formare continuă.

Prezent la eveniment, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Alexandru Mîrșu, le-a urat viitorilor ofițeri de marină să aibă rezultate pe măsura prestigiului instituției din care fac parte.

La ambele sedii ale Institutului Medico-Militar au avut loc festivități care au marcat începutul noului an universitar. La Târgu Mureș evenimentul a avut loc la Sala Mare a Palatului Culturii, în prezența șefului Direcției medicale, general de brigadă Ionel Oprea, și a reprezentanților autorităților publice locale.

Începem un an academic cu impact major pentru sistemul de învățământ medico-militar: prima serie de studenți militari, specializarea medicină – limba engleză, a subliniat șeful Direcției medicale, anunțând elementul de noutate al instituției militare de învățământ.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu