Joi, 7 martie, în Baza Militară Aeriană Kandahar, s-a executat transferul de autoritate dintre detașamentele Elementul Național de Sprijin (ENS), rotația a VIII-a și rotația a IX-a.

La ceremonia rotației de forțe, locotenent-colonelul Constantin Oprica i-a predat ștafeta locotenent-colonelului ing. Dragoș Pantelimonescu, comandantul noului detașament.

Foto: Dan Vereș

 

Pentru următoarele șase luni, militarii ENS, rotația a IX-a, vor asigura sprijinul logistic necesar forțelor românești dislocate în teatrul de operații din Afganistan.

Pentru locotenent-colonelul Constantin Oprica, această misiune a însemnat o provocare.

Ne-am atins în totalitate obiectivele pe care ni le-am propus la plecarea din țară. Am avut câteva inițiative foarte bune privind realizarea sprijinului logistic în teatru, mai ales că, de curând, în Afganistan, au fost dislocate noi structuri românești. Aceasta s-a datorat faptului că am avut o echipă  foarte bună în spate, formată din militari foarte bine pregătiți și profesioniști.

Foto: Dan Vereș

Aflat la începutul misiunii, locotenent-colonelul ing. Dragoș Pantelimonescu, se arată încrezător.

Încep această misiune privind înainte cu mult optimism. Misiunea ENS este aceea de a asigura suportul logistic pentru toate forțele românești desfășurate în teatrul de operații din Afganistan și am vrea să facem acest lucru la un nivel cât mai înalt, așa cum au făcut-o și celelalte rotații până la acest moment. Am în subordine oameni tineri, dornici de afirmare și sunt sigur că își vor îndeplini misiunea așa cum trebuie.

Colonelul Jean-Francois Clauden și locotenent-colonelul Constantin Oprica.
Foto: Dan Vereș

Prezent la ceremonie, șeful de stat major al TAAC-S (Train Advise and Assist Command – South), colonel Jean-Francois Clauden, a felicitat comandantul și militarii ENS, rotația a VIII-a, pentru modul în care și-au îndeplinit misiunea, și a înmânat Medalia Non-Article 5 fiecărui participant la misiunea NATO Resolute Support.

  • Locotenent Mirela Căpîlnean
  • Foto: plutonier-major Dan Vereș

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu