Vestea trecerii în neființă a distinsului om politic Sorin Frunzăverde, a cărui eleganță și noblețe sufletească i-au conferit un prestigiu greu de egalat, a fost primită cu adâncă tristețe în rândurile celor care l-au cunoscut, îndeosebi în mediul militar. Sorin Frunzăverde a fost un demnitar de excepție, un om adevărat, care a condus cu pricepere și devotament Ministerul Apărării Naționale, în două mandate, pe cât de dificile pe atât de importante (martie-decembrie 2000 şi octombrie 2006-aprilie 2007).

În calitatea sa de ministru al apărării, a reprezentat cu devotament şi mândrie valorile Armatei României, punând cărămizi solide la temelia edificiului instituției militare, aflată în acea perioadă într-un proces complex de transformare, modernizare și adaptare la exigențele unui mediu internațional de securitate, caracterizat de o continuă schimbare.

Cei care l-am cunoscut îndeaproape pe timpul desfășurării unor misiuni, la exerciții și aplicații în teren, în vizitele de lucru în garnizoanele din teritoriu, știm bine că se interesa în amănunt despre condițiile de muncă și de viață ale militarilor și putem afirma că pleacă dintre noi un om care a reuşit, prin viziune, talent organizatoric şi printr-o muncă exemplară să contribuie la consolidarea organismului militar și la afirmarea acestuia în societate.

A fost un bun român, un patriot adevărat, care a știut să dea valoare simbolurilor naționale, un politician cu o viziune realistă, cu aspirații mari și generoase.

În numele meu, care l-am cunoscut, apreciat și i-am fost mereu aproape, precum și al camarazilor din armată care i-au simțit și prețuit onestitatea, adresăm sincere condoleanţe familiei, prietenilor, apropiaților şi tuturor celor care l-au respectat şi iubit.

În acelaşi timp, ne arătăm admirația și recunoștința pentru modul în care a reuşit să afirme şi să apere valorile armatei pe plan național și în fața aliaților, partenerilor noștri din NATO și din
Uniunea Europeană, pentru toate momentele frumoase pe care le-a oferit militarilor.

Dumnezeu să-l primească în pace veșnică!

• General-locotenent dr. Cătălin Zisu

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu