Militari din Armata României au promovat cariera militară pentru prima dată la festivalul de muzică Neversea, care a avut loc pe plaja Modern din Constanța.

La standul MApN din aria festivalului au fost prezenți elevi și studenți din instituțiile militare de învățământ și personal din Forțele Terestre, Aeriene și Navale.

Foto: Bogdan Pantilimon

Participanții la festival au putut să observe, îndeaproape, tehnică și aparatură folosită în misiuni internaționale și să relaționeze cu militarii români, dar și cu cei care urmează programe de studii în instituțiile militare de învățământ.

De la Neversea nu a lipsit nici binecunoscutul câine Dino, care, îndrumat de conductorul său, plutonier-major Robertino Mocanu, a fost una dintre vedetele nedeclarate ale plajei.

Foto: Laurențiu Turoi

De asemenea, militarii din Forțele pentru Operații Speciale s-au bucurat de o popularitate asemănătoare cu cea a artiștilor, fără a urca pe scenă.

Elevii și studenții militari au fost cei cărora li s-au adresat cele mai multe întrebări despre începutul carierei militare.

Foto: Laurențiu Turoi

Turiștii au avut reacții dintre cele mai diverse. Unii  au fost uimiți că se urmărește promovarea carierei militare la unul dintre cele mai populare festivaluri din țara noastră, iar alții, datorită ineditului, nu înțelegeau ce căutau militarii la Neversea. Asta, în timp ce mulți pur și simplu și-au făcut poze lângă tehnică și militarii noștri pentru a le posta pe rețelele sociale.

Foto: Laurențiu Turoi

Cert este că după acest eveniment sunt mulți tineri participanți la festival care văd acum cariera militară ca o opțiune demnă de luat în seamă pentru viitor.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu