Financiar

Vacanțe ieftine prin programul „Litoralul pentru toți”

A debutat programul Litoralul pentru toți, turiștii beneficiind de prețuri reduse la cazare, în perioada 1-30 septembrie.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunță că hotelurile de pe litoral vor avea oferte pentru doritori la prețuri care variază între 50 și 140 de lei pe zi, în funcție de categoria hotelurilor.

Programul, aflat la a 36-a ediție, este singurul de acest fel susținut integral de patronatele hoteliere autohtone, tarifele practicate în această perioadă fiind cu până la 70% mai mici față de cele din vârful sezonului.

FPTR anunță că, în acest an, s-au alăturat programului 49 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoral, turiștii având la dispoziție 3.675 de locuri de cazare, în fiecare dintre cele patru serii. Turiștii pot cumpăra vacanțe prin intermediul agențiilor de turism sau pot plăti direct la hotelurile înscrise în program. Plata se poate face și cu vouchere de vacanță.

Multe unități de cazare de pe litoral au decis să nu se înscrie în program din cauza lipsei de personal, luna septembrie fiind perioada în care multora dintre angajații sezonieri le expiră contractele de muncă.

Anul trecut, cererea pentru sejururi prin programul Litoralul pentru toți, ediția din septembrie, a fost mai mare cu 140% față de cea înregistrată în 2017, datorită voucherelor de vacanță, iar numărul turiștilor a crescut de 2,5 ori, comparativ cu perioada similară din 2017.

Despre autor

Liviu Anghel

Lasă un comentariu