În perioada 19-24 mai, o delegație de subofițeri de comandă din Garda Națională a Statului Alabama, SUA, condusă de Command Sergeant Major Grace Jr. Thomas, a vizitat România.

Pe parcursul activității, partenerii americani au vizitat Statul Major al Apărăii (SMAp), Comandamentul Diviziei Multinaționale de Sud-Est (MNDSE HQ), Statul Major al Forțelor Aeriene (SMFA), Statul Major al Forțelor Navale (SMFN), Școala de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre Basarb I (SMMMSFT), Centrul Național de Instruire Întrunită Getica (CNII), precum și Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte Sarmizegetusa.

Activitatea a avut ca scop familiarizarea subofițerilor de comandă americani cu tot ceea ce ține de formarea inițială și continuă a maiștrilor militari și subofițerilor din Armata României, cu modul în care maiștrii militari și subofițerii își îndeplinesc atribuțiunile funcționale, cu facilitățile de instruire la dispoziție, precum și cu identificarea oportunităților viitoare de cooperare atât pe partea de instruire, cât și pe cea de formare continuă a maiștrilor militari și subofițerilor.

De asemenea, partenerilor americani le-au fost prezentate elemente de cultură, tradiție și istorie a poporului român, în scopul promovării valorilor noastre atât naționale, cât și militare.

Succesul activității s-a datorat celor ce i-au dat substanță – echipa de subofițeri de comandă care a gestionat întregul eveniment și militarilor ce au făcut ce știu ei mai bine, meseria de militar român și de ambasador al României.

Echipele de comandă și liderii structurilor militare au demonstrat în acest fel că eficiența unui lider militar constă, în primul rând, în respectul și principialitatea cu care își tratează subordonații și că ea este direct proporțională cu încrederea investită în cei ce-i vor pune în practică intenția.

  • Plutonier-adjutant principal Florea Sas

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu