Aderarea Macedoniei de Nord la NATO va contribui la îmbunătăţirea mediului de securita­te în Balcani, a declarat, marţi, ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, cu ocazia vizitei la Bucureşti a omologului din Republica Macedonia de Nord, Radmila Sekerinska-Jankovska.

Am felicitat-o pe doamna ministru pentru finalizarea cu succes a demersurilor de aderare la NATO, cea mai puternică alianţă politico-militară din istoria lumii, în care Republica Macedonia de Nord va deveni, în curând, cel de-al 30-lea membru cu drepturi depline, a spus Gabriel Leş.

El a asigurat-o pe Radmila Sekerinska-Jankovska de sprijinul României în continuare şi a arătat că România va reprezenta mereu un prieten şi un aliat de nădejde.

În cadrul întâlnirii, ministrul român a prezentat eforturile României de consolidare a posturii de descurajare şi apărare pe Flancul estic al NATO, în cadrul Prezenţei Înaintate Adaptate a NATO, dar şi prin dezvoltarea pe teritoriul naţional a unei capabilităţi de comandă şi control terestre de nivel corp de armată.

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu